Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκατοντάδες ιμάμηδες που εργάζονται για την ΜΙΤ στην Γερμανία, στην Θράκη άραγε ;

No Comments Share:

ZDF: στη Γερμανία 8.000 άτομα εργάζονται στην ΜΙΤ, σημαντικός ο ρόλος της DITIB

Νέα συζήτηση άνοιξε σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών στη Γερμανία. Το γερμανικό κανάλι ZDF υποστήριξε πως στη Γερμανία εργάζονται για την ΜΙΤ 8.000 άτομα και ότι σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών της Τουρκίας, παίζουν τα 900 τζάμια τα οποία υπάγονται στη Τουρκοισλαμικη Ένωση (DITIB).

Το γερμανικό κανάλι ZDF στην χθεσινοβραδινή του εκπομπή Ζoom, εξέθεσε με λεπτομέρειες τις τουρκικές δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών από την ΜΙΤ που γίνονται στη Γερμανία. Στην εκπομπή περιγράφτηκε πώς οι Τούρκοι ιμάμηδες που υπηρετούν στα συγκεκριμένα τζαμιά μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με τους αντιπολιτευόμενους του προέδρου Ερντογάν απευθείας προς τά προξενεία και την πρεσβεία, ενώ αναφέρθηκε πως το 2017 διεξήχθησαν έρευνες για κάποιους ιμάμηδες αλλά σύντομα αυτές έκλεισαν. Η εκπομπή εστίασε στο σχέδιο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Χάικο Μπαγντάτ, ενώ αναφέρθηκε πως και η μήνυση σε βάρος του Τουργκούτ Οκερ-πρώην βουλευτή του HDP, ασκήθηκε μετά από την καταγγελία που έκανε ένας καταδότης της ΜΙΤ που ζει στην επαρχία NRW.
Στην εκπομπή αναφέρθηκε πώς εξαιτίας των δραστηριοτήτων της ΜΙΤ στη Γερμανία μεγάλος αριθμός Κούρδων ακτιβιστών όπως ο Οκερ και άλλοι που ασκούν κριτική κατά του καθεστώτος Ερντογάν στα social media, βρέθηκαν αντιμέτωποι με διώξεις στην Τουρκία ενώ κάποιοι εξ αυτών τιμωρήθηκαν και με ποινές φυλάκισης.

Πολιτικοί και άλλοι ειδικοί που μίλησαν στην εκπομπή ανέφεραν πως οι δραστηριότητες αυτές του τουρκικού κράτους στη Γερμανία αποτελούν αδίκημα.

Ο  κορυφαίος στις πληροφορίες ειδικός Έρικ Σμιτ Εενμπουμ, σε μία συνέντευξη που έδωσε για την εκπομπή, ανέφερε πως η ΜΙΤ είναι η πλέον δραστήρια υπηρεσία πληροφοριών στη Γερμανία και κατηγόρησε την σιωπή της γερμανικής κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.
Ο Εενμπουμ ανέφερε πως η δολοφονία των τριών Κούρδισσων ακτιβιστριών Σακινε Τζανσιζ, Φινταν Ντογάν και Λεϊλά Σαιλεμεζ,  που έγινε στις 9 Ιανουαρίου 2013 στο Παρίσι, ήταν δουλειά της ΜΙΤ.
……
Επιπλέον υπενθύμισε ότι οι γαλλικές μονάδες πληροφοριών και ασφαλείας έδωσαν πληροφορίες προς τη γαλλική εισαγγελία ότι την εντολή για τη δολοφονία των ακτιβιστριών, την είχε δώσει ο ίδιος ο Ερντογάν και ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να μη συμβεί στην Γερμανία, κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στο Παρίσι, προειδοποίησε την Άγκυρα “να μην ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή”.

Δύο πράκτορες της ΜΙΤ είχαν περιγράψει πώς τα εισιτήρια για τα ταξίδια στην Τουρκία, που είχε κάνει ο Ομέρ Γκιουνει-εκτελεστής της σφαγής του Παρισιού,  είχαν αγοραστεί από ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο το οποίο υπάγεται στην ΜΙΤ.
Η ιεραρχία της εντολής για τη δολοφονία όπως αποκαλύφθηκε και περιγράφηκε από το βίντεο στο ANF , είχε ως εξής :

” Ουγουρ Καν Αγικ-Πρόεδρος του τομέα ΕΒF (εθνικων διασπαστικών δραστηριοτήτων) Εξωτερικού, Ογουτ Γιουρετ-  επιχειρησιακός διευθυντής παραρτήματος, Αϊχάν Οραν-στέλεχος του επιχειρησιακού παραρτήματος και ο σχεδιαστής της σφαγής ο Σαμπαχαττιν Ασαλ.”

https://ahval.me/tr/mit/zdf-almanyada-8-bin-kisi-mite-calisiyor-ditibin-onemli-rolu-var?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0hLNsdiGXqiwjkH_oy275Mgw86DsTl4ZbPrZ1BUKjGNHLQGa-DtGJkInQ#Echobox=1591329435

5/6/2020

Σχ: Στην Γερμανία μεγάλα ΜΜΕ συζητούν ανοιχτά για τις άθλιες δραστηριότητες της ΜΙΤ στην Γερμανία. 

Στην Ελλάδα τα μεγάλα κανάλια παίζουν απλά τουρκικά σίριαλ και αδιαφορούν αν η ΜΙΤ ¨αλωνίζει¨στην Θράκη…

Είναι ελληνικά κανάλια αυτά ;

Previous Article

Μεγάλο πλεονέκτημα να μην είσαι Κούρδος στην Τουρκία…

Next Article

Πολύ βαριά τα σύννεφα για τον τουρκικό τουρισμό…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *