Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΙΤ !

0 σχόλια Share:

Πρώτη φορά στην ιστορία του YÖK : Διάλεξη από τον διοικητή της ΜΙΤ

Για πρώτη φορά διοικητής της ΜΙΤ έδωσε διάλεξη στο YÖK (Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης). Στην διάλεξη εκτός από τα μέλη του Συμβουλίου μετείχαν και όλοι οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με ακαδημαϊκούς στο YÖK και έδωσε διάλεξη με θέμα ¨Αξιολόγηση Περιφερειακής Ασφάλειας¨.

Ο διοικητής Φιντάν πριν από την διάλεξη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του YÖK Δρ, Γεκτά Σαράτς και ακολούθως στην συνεδριακή αίθουσα του Συμβουλίου έδωσε διάλεξη με θέμα ¨Αξιολόγηση Περιφερειακής Ασφάλειας¨.

Σύμφωνα με την είδηση από το OdaTV αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανώτατης εκπαίδευσης και στην διάλεξη μετείχαν ο νομάρχης Αγκύρας Βασίπ Σαχίν, τα μέλη του YÖK, ο πρόεδρος του ÖSYM καθηγητής Χαλίς Αϊγκούν, όλοι οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας, όπως και καθηγητές Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων από διάφορα πανεπιστήμια.

Μετά από την ομιλία του προέδρου Σαράτς, άρχισε η διάλεξη του προέδρου της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.  Ο Φιντάν στην ομιλία του μετά από μια αναφορά στις παγκόσμιες εξελίξεις, αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας στην περιοχή, στις πιθανές εξελίξεις και στα ρίσκα.

¨ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΚΡΑΤΗ¨

Ο Φιντάν στην ομιλία του ανέφερε τα εξής : Υπό την επίδραση των τεχνολογικών εξελίξεων και δυνατοτήτων, από το κλασικό περιβάλλον συγκρούσεων των εθνικών κρατών, εμφανίζεται μια διεθνής τάξη κατά την οποία μεμονωμένα άτομα δύνανται να απειλήσουν κράτη, ενώ μπορεί να υπάρχουν ασύμμετρες απειλές. Για αυτό τον λόγο οι εξελίξεις σε διαφορετικές περιοχές και η αλληλεπίδραση των κρίσεων, καθιστούν αναγκαίο τον ταυτόχρονο αγώνα της χώρας μας ενάντια στις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές, στις επιχειρήσεις διαμόρφωσης γνώμης και σε ασύμμετρες απειλές όπως οι ψηφιακές επιθέσεις.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που στοχεύουν την σταθερότητα, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας μας, επωφελούνται από τα κενά εξουσίας σε Ιράκ και Συρία. Η έντονη χρήση των τρομοκρατικών οργανώσεων για την δημιουργία κρατιδίων ή την κατάληψη κρατών, επιβάλλουν μια ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των εσωτερικών και εξωτερικών απειλών.

Η Τουρκία που υπάρχει σε μια ρευστή περιοχή, είναι συνειδητά έτοιμη ενάντια στις αλληλοσυνδεόμενες πολιτικές, οικονομικές και ψηφιακές απειλές όπως και στις απειλές ασφάλειας.  Για αυτό είναι αναγκαία η καλή ανάλυση των περιφερειακών και παγκόσμιων εξισώσεων, ενώ μεγάλη σημασία έχει η πρόβλεψη του πως θα καθοριστούν σε στρατηγικό επίπεδο τα γεγονότα.

Μετά από την διάλεξη ο πρόεδρος του YÖK Σαράτς χάρισε στον Φιντάν το τρίτομο έργο ¨Οθωμανοί  Συγγραφείς¨ του Μεχμέτ Ταχίρ την έκδοση του οποίου ετοίμασε ο ίδιος. Στο τέλος της διάλεξης ο Φιντάν απάντησε σε ερωτήσεις.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/yok-tarihinde-bir-ilk-mit-baskani-konferans-verdi-257542

27/2/2019

Σχ: Αυτό που βλέπετε είναι η στρατιωτικοποίηση του κράτους.

Κάθε σύγκριση με την δική μας κατάσταση προκαλεί θλίψη.

Previous Article

ΠΙΟ ΠΟΛΩΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !

Next Article

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ 1 ΣΤΙΣ 6.198 !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

consectetur dictum ut ante. leo. id Curabitur