Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΚΗ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΤ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

No Comments Share:

Kατηγορούμενος ως πράκτορας της ΜΙΤ: Εργάστηκα μαζί με Τούρκους αστυνομικούς

 

Άρχισε στο Αμβούργο η δίκη Τούρκου πολίτη Μεχμέτ Φατίχ Σ. που κατηγορείται πως έκανε κατασκοπία στην Γερμανία για την ΜΙΤ.

Σύμφωνα με την είδηση από την DW-τουρκικά, κατά την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτερο Δικαστήριο του Αμβούργου, ο κατηγορούμενος Φατιχ Σ. ομολόγησε πως συνεργάστηκε με αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας τη Άγκυρας. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως ¨Περιέγραψε στους αστυνομικούς της Άγκυρας πως γνωρίστηκε με Κούρδο πολιτικό στην Βρέμη και του πήρε συνέντευξη λέγοντας του πως την παίρνει για κάποιο τουρκικό κανάλι¨.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως το άτομο για το οποίο ενημέρωσε τους αστυνομικούς στην Άγκυρα είναι ο Γιουξέλ Κοτς, πως οι αστυνομικοί ξέρανε για τον Κοτς και ότι του έδωσαν μια συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση για να τους στείλει ότι ήξερε.

Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου ανέφερε πως ο κατηγορούμενος στην πρώτη του κατάθεση είχε αποδεχτεί τις κατηγορίες και πρόσθεσε πως ¨ο κατηγορούμενος τον Δεκέμβριο μετά από την σύλληψη του, υπέβαλλε αίτημα πολιτικού ασύλου και ομολόγησε πως εργαζόταν για την ΜΙΤ, αλλά αργότερα αρνήθηκε αυτές του τις δηλώσεις¨.

………………….

Τον κατηγορούμενο τον κατήγγειλε για τις κατασκοπικές τους δραστηριότητες η πρώην κοπέλα του. Ο εισαγγελέας είπε πως τον Ιούλιο του 2016 έγινε προσπάθεια να δουλέψει και η κοπέλα του για την ΜΙΤ, αλλά εκείνη απέρριψε την πρόταση.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΞΕΛ ΚΟΤΣ

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως ¨Στο διάστημα από Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Δεκέμβριο του 2016  κέρδισε 30.000 ευρώ έναντι των πληροφοριών που συγκέντρωνε για μεμονωμένα άτομα και κουρδικούς φορείς όπως και για τις κατασκοπικές του δράσεις¨.  Επίσης αναφέρεται πως ο κατηγορούμενος ¨Από το 2013 εργαζόταν για την ΜΙΤ, ενώ από το φθινόπωρο του 2015 του δόθηκε η αποστολή να παρακολουθεί τους Κούρδους στην Γερμανία και ιδιαίτερα το Κουρδικό Δημοκρατικό Κέντρο Κουρδικής Κοινότητας Γερμανίας (NAV-DEM) και τον τότε πρόεδρο του Γιουξέλ Κοτς και την οικογένεια του¨.

Ο Γιουξέλ Κοτς του οποίου το όνομα αναφέρεται στην δίκη, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Αμβούργο, είπε πως ο κατηγορούμενος σχεδίαζε να τον σκοτώσει και ότι ενημερώθηκαν χάρη στην πρώην κοπέλα του.

Το NAV-DEM ως συλλογικότητα κατατάσσεται από την Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών και από την Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος στην κατηγορία των συλλόγων  που έχουν σχέσεις με το ΠΚΚ.

http://haber.sol.org.tr/dunya/mit-casusu-oldugu-iddia-edilen-sanik-turk-polisleriyle-calistim-208813
7/9/2017

Σχ: Αν υπήρχε τρόπος να δικαστούν στην Θράκη αυτή αυτοί που εργάζονται για την ΜΙΤ δεν θα χωρούσαν στις αίθουσες των δικαστηρίων…

 

Previous Article

Η ΑΟΙΔΟΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ¨ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΕΠΕΤΕΙΟΣ 9/9/1922

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *