Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Aστυνομική έφοδο σε εταιρεία που πούλησε λογισμό υποκλοπής στην Τουρκία

No Comments Share:

Εταιρεία λογισμικού υποκλοπής (spyware) που φέρεται να πουλούσε λογισμικό υποκλοπής στην Τουρκία δέχθηκε έφοδο από τη γερμανική αστυνομία

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η  αστυνομία στο Μόναχο εισέβαλε στα γραφείο της εταιρείας FinFisher αφού υποψιάστηκε ότι η εταιρεία παραβίασε τις άδειες εξαγωγής για να πουλήσει το λογισμικό της σε χώρες συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας,

Το Γραφείο Τελωνειακών Ερευνών της Γερμανίας (ZKA) έψαξε 15 ακίνητα την περασμένη εβδομάδα, τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες. Οι εισαγγελείς είπαν στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι ερευνώνται διευθυντές και υπάλληλοι της FinFisher και άλλων εταιρειών.

Η έρευνα ακολουθεί καταγγελίες που υποβλήθηκαν από τις ΜΚΟ Reporters Without Borders, Netzpolitik.org, από την Εταιρεία Πολιτικών Δικαιωμάτων (Gesellschafft für Freiheitsrechte, GFF) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συνταγματικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι ΜΚΟ πιστεύουν ότι ένα προϊόν spyware που χρησιμοποιήθηκε το 2017 για να στοχεύσει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Τουρκία ήταν το FinSpy της εταιρίας  FinFisher.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας δεν έχει εκδώσει νέες άδειες για λογισμικό υποκλοπής spyware από το 2015, ενώ το εν λόγω λογισμικό γράφτηκε το 2016, πράγμα που σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιήθηκε, θα πρέπει να έχει εξαχθεί κατά παράβαση των κρατικών περιορισμών αδειών.

………………..

Το 2011, ακτιβιστές αποκάλυψαν ότι το λογισμικό FinSpy της FinFisher είχε χρησιμοποιηθεί από πολλά καθεστώτα στη Μέση Ανατολή για την παρακολούθηση διαδηλωτών κατά την Αραβική Άνοιξη.

Η Διεθνής Αμνηστία τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι το λογισμικό είχε χρησιμοποιηθεί ξανά από την αιγυπτιακή κυβέρνηση και είπε ότι «Από το 2011 οι ερευνητές έχουν τεκμηριώσει πολλές περιπτώσεις στόχευσης υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (HRD) – συμπεριλαμβανομένων ακτιβιστών, δημοσιογράφων και αντιφρονούντων με τη χρήση του FinSpy σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Μπαχρέιν, της Αιθιοπίας, των ΗΑΕ και άλλων. ”

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης στη Γερμανία, όπως ο αναπληρωτής αρχηγός του  Πράσινου Κόμματος, Κονσταντίν φον Νότς, κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να τερματίσει τη συνεργασία της με την FinFisher.

«Το γερμανικό και ευρωπαϊκό λογισμικό παρακολούθησης και λογοκρισίας συμβάλλει σε μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως», δήλωσε ο Νότς.

ahval.me   14/10/2020

Σχ: Εκτίμηση μας είναι πως δύσκολα να βγάλει κάτι η αστυνομική έρευνα. Διότι η έρευνα αυτή διεξάγεται ακριβώς στο πεδίο της εταιρίας, όπου μάλλον θα είναι εύκολο να καλύψουν τα ίχνη τους…

Previous Article

¨Θα αντιδράσουμε μόνον εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες εντός των 6 ναυτικών μιλίων¨ …

Next Article

Τούρκος υπουργός προειδοποιεί για κυρώσεις το FACEBOOK

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *