Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τοπάλ Οσμάν, ο σφαγέας που έγινε πρότυπο για τους επιτελείς του κόμματος ΑΚΡ !

No Comments Share:

Ελπίδα του κόμματος AKP ο Τοπάλ Οσμάν που τον κρέμασαν από τα πόδια!

Οι επιτελείς του κόμματος ΑΚΡ φοβούμενοι πως θα χάσουν την Κωνσταντινούπολη,  προσφεύγουν σε κάθε είδους ψεύδος. Τώρα συνέδεσαν τις τελευταίες τους ελπίδες με τον κατσαπλιά αρχηγό μίας συμμορίας που δολοφόνησε Έλληνες, Αρμένιους και Κούρδους.

Ο Τοπάλ Οσμάν ως διοικητής  του συντάγματος φρουράς θυμωμένος με τον Μουσταφά Κεμάλ, επιτέθηκε με 20 άντρες του, στο προεδρικό στην Τσανκαγια. Μετά από τις συγκρούσεις με τους επιτιθέμενους, άρχισαν τα παζάρια. Είπαν “να βγουν από μπροστά οι γυναίκες και τα παιδιά”.

Το σχέδιο ήταν το εξής: θα άλλαζαν ρούχα στον Μουσταφά Κεμάλ πασά και θα έβγαινε έξω μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά. Η Λατιφέ υποστήριζε πως η ίδια θα ήταν καλύτερα να μείνει στο σπίτι μαζί με τους φρουρούς. “Εγώ θα τους καθυστερήσω αυτούς” έλεγε. Ο Μουσταφά Κεμάλ στην αρχή εναντιώθηκε σφόδρα. Ήξερε όμως το γινάτι που είχε η Λατιφέ. H Βετζιχε βρήκε ένα τσαρσαφ και το έφερε. Ο Μουσταφά Κεμάλ έβαλε το τσαρσαφ και βγήκε έξω μαζί με την Βετζιχε και τις υπηρέτριες της. Την ίδια στιγμή η Λατιφέ είχε φορέσει στο κεφάλι της το καπέλο του. (Κυρία Λατιφέ, Ιπεκ Τσαλισλαρ, Ντογάν Κιτάπ).
Ο Τοπάλ Οσμάν είχε σκοτώσει τον σκληρό αντίπαλο του Μουσταφά Κεμάλ τον βουλευτή Τραπεζούντας Αλί Σουκρού
Η Βουλή είχε αποφασίσει ο δράστης της δολοφονίας να κρεμαστεί στην πλατεία Ουλους.
Ο Τοπάλ Οσμάν λοιπόν επειδή δεν τον προστάτευσαν, θυμωμένος με τον Μουσταφά Κεμάλ επιτέθηκε στην Τσάνκαγια.
Στο τέλος ο Τοπάλ Οσμάν πυροβολείται, του κόβουν το κεφάλι και τον θάβουν βιαστικά.
Αλλά επειδή η Βουλή ομόφωνα είχε αποφασίσει την εκτέλεση, έβγαλαν το πτώμα από τον τάφο και ακέφαλο όπως ήταν το κρέμασαν στην πλατεία Ουλους από τα πόδια.
Ο Τοπάλ Οσμάν πριν να γίνει διοικητής του συντάγματος φρουράς, υπήρξε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ένας αρχηγός συμμορίας. Συγκέντρωσε γύρω του δολοφόνους, κλέφτες και λιποτάκτες από τον στρατό και με τά “Λαζικα συντάγματα” που ιδρυσε,δολοφόνησε Έλληνες και Αρμένιους της περιοχής εκεί.
Ήταν τέτοιος τύραννος που δεν υπήρχε κανένα όριο στα βάσανα που έκανε στους μη μουσουλμάνους της περιοχής. Άλλους τους έκαψε ζωντανούς ενώ άλλους τους χρησιμοποίησε αντί για κάρβουνο καίγοντας τους σε καζάνια πλοίων…..
Καλείται στην Άγκυρα από τον Μουσταφά Κεμάλ για να αναλάβει διοικητής της προεδρικής φρουράς. Λίγο αργότερα τον στέλνουν στο Κοτσγιρι για να καταστείλει την εξέγερση.
“Ο Τοπάλ Οσμάν ως ο πλέον στενός άνθρωπος του Μουσταφά Κεμάλ, τον Μάρτιο του 1921 καταπνίγει την κουρδική επανάσταση στο Κοτσγιρι με το 47ο  Σύνταγμα,  χρησιμοποιώντας τέτοιες τυρανικές μεθόδους, που προκλήθηκαν διαμάχες στη βουλή. Ο Τοπάλ Οσμάν έστειλε στον άλλο κόσμο όχι μόνο τους Κούρδους εξεγερμένους αλλά και τους Αρμενίους και Έλληνες των περιοχών Σουσεχρι, Κογιουλχισαρ, Ρεσαντιε, Νικσαρ και Ερμπαα. (Συνέντευξη του Αχμέτ Εμίν Γιαλμαν σχετικά με τον Τοπάλ Οσμάν , Βακιτ, 19/2/1922). Πριν πάρει το δρόμο μαζί με τη μονάδα του για να μετάσχει στην μάχη του Σαγγάριου κάνει μία τελευταία κίνηση και σφάζει Έλληνες και Αρμένιους στην περιοχή της Μερζιφούντας (Ayşe Hür, Birikim, 31.1.2006)”.
Συμπερασματικά ο Τοπάλ Οσμάν είναι ένας σφαγέας και κατσαπλιάς ηγέτης συμμορίας που τα χέρια του ήταν βαμμένα με το αίμα Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων.
Τώρα θα μου πείτε από πού προέκυψε αυτή η συζήτηση γύρω από τον Τοπάλ Οσμάν;
Η απάντηση είναι πολύ απλή, η συζήτηση γύρω από τον Τοπάλ Οσμάν προέκυψε από τα βρώμικα παιχνίδια του κόμματος ΑΚΡ που φοβάται μήπως χάσει στην Κωνσταντινούπολη και αποκαλυφθεί όλη η διαφθορά των 25 ετών διοίκησης του και βλέπει ως θέμα επιβίωσης τα κέρδη που έχει από αυτή την πόλη.
Στην εφημερίδα Έθνος της Ελλάδας βγαίνει ένα άρθρο με τίτλο ” Ο Πόντιος που πήρε την Πόλη από τα χέρια του Ερντογάν”  με την υπογραφή της Ιωάννας Κλεφτογιάννη, άρθρο σχετικά με τον Εκρέμ Ιμάμογλου οποίος κέρδισε τις εκλογές για τον Δήμο Κωνσταντινούπολης στις 31 Μαρτίου. Ο τίτλος αυτού το άρθρο ακριβώς έγινε για το κόμμα ΑΚΡ που βρισκόταν στην θάλασσα, ένα φίδι που το αγκάλιασε.
…….
Πρώτος χρησιμοποίησε αυτήν τη βρώμικη προπαγάνδα εν όψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου, ο  δήμαρχος του Εσενλερ (ΑΚΡ) Τεφικ Γκιοκσου, λέγοντας πως στον ελληνικό τύπο εμφανίστηκε άρθρο με τίτλο “Ο Έλληνας που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη”. Δήλωσε τότε: “Κύριε μου τι ανέφεραν τα ελληνικά ΜΜΕ; Από πού κατάγεται αυτός ο υποψήφιος, από πού κατάγεται ο υποψήφιος του κόμματος CHP; Πώς είναι δυνατόν τα ελληνικά ΜΜΕ να λένε πως “Έλληνας κέρδισε την Κωνσταντινούπολη” και να μην βγαίνει κιχ;”.
Είχε βρεθεί πλέον το υλικό προς διερεύνηση. Καθώς ο Ιμάμογλου κατάγεται από την Τραπεζούντα, δημιουργώντας την εντύπωση πως είναι Πόντιος, θα κολλούσαν έτσι στον υποψήφιο του CHP την εικόνα πως είναι “Ο Έλληνας που θέλει να πάρει την Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους”.
Ο Ερντογάν στις 29 Μαΐου μετά από προσευχή έκανε ξεκάθαρη χρήση αυτής της μαύρης προπαγάνδας. Δήλωσε τότε:” Εδώ είναι Ιστανμπούλ ή με την άλλη ονομασία της Ισλαμμπολ. Εδώ δεν είναι Κωνσταντινούπολη, αλλά υπάρχουν κάποιοι που έτσι θέλουν να την βλέπουν. Ενάντια λοιπόν σε αυτούς όλους έχουμε 22 μέρες μπροστά μας”.
Ο Ερντογάν λέγοντας πως έχουμε 22 μέρες αφού φωτογράφιζε τις εκλογές της 23 Ιουνίου, άρα αυτός ο οποίος έβλεπε την Ινστανμπουλ ως  Κωνσταντινούπολη καθίστατο ο υποψήφιος του CHP o Ιμάμογλου.
Το όνομα Ινστανμπουλ δεν προέρχεται από το Ισλαμμπολ, αλλά από τις δύο ελληνικές λέξεις “στην” και “πόλη” που σημαίνει “προς την πόλη”.
Αλλά προφανώς σύμφωνα με τους ισλαμιστές κάθε ψέμα είναι επιτρεπτό για να μη χάσουν την Κωνσταντινούπολη.
Αυτήν τη μαύρη προπαγάνδα την κορύφωσε χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ ο Νουρεττιν Τζανικλι. Χτες παρομοίασε τον “αγώνα ενάντια στους Πόντιους” που έδωσε ο Τοπάλ Οσμάν με τον αγώνα που δίνεται στην ενάντια στον Ιμάμογλου στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης : “Εμείς τα εγγόνια του Τοπάλ Οσμάν, αυτή τη στιγμή δίνουμε έναν αγώνα παρόμοιο με τον αγώνα που έδωσε ο Τοπάλ Οσμάν κατά την περίοδο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ενάντια στους Πόντιους και  ενάντια σε αυτούς που θέλανε να κάνουν αυτή την περιοχή Πόντο. Αυτό είναι το φορτίο που φέρουμε, αυτή είναι η ευθύνη που αντιμετωπίζουμε. Εμείς ως Κερασουντιοι θα συνεχίσουμε τώρα  να προσπαθούμε για να αποτύχουν αυτοί που επιδιώκουν το ίδιο προδοτικό σχέδιο ενάντια στο οποίο αγωνίστηκε ο Τοπάλ Οσμάν Αγάς”.

Σύμφωνα δηλαδή με τον Τζανικλι, την θέση των Ποντίων την πήρε ο Ιμάμογλου, ενώ τα μέλη του κόμματος ΑΚΡ έγιναν ο Τοπάλ Οσμάν που αγωνίζεται ενάντια στους Πόντιους.
Η κοινοποίηση που έκανε στα social media ο αντιπρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης Αλή Κοπουζ, σχετικά με τον υπουργό εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοιλου ( ο οποίος βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας αυτοί που περίμεναν τον Ιμάμογλου του φώναξαν “όλα είναι πολύ ωραία” και “βάλε μυαλό”) ήταν ακριβώς έκφραση αδιεξόδου.
Στην κοινοποίηση του ο Κοπουζ έγραψε:  “Δείτε την ομάδα που διαμαρτύρεται κατά του Σουλεϊμάν Σοιλου, όλοι τους είναι Πόντιοι-επιφανειακά μουσουλμάνοι όπως και ο Εκρέμ”.
Διακρίνεται το εξής, η άνοδος του Ιμάμογλου και το ότι στην πατρίδα του στη Μαύρη Θάλασσα τον υποδέχτηκαν όχι ως δήμαρχο Κωνσταντινούπολης αλλά περισσότερο ως μελλοντικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ήταν κάτι που απομάκρυνε και το τελευταίο μυαλό που είχαν στο κεφάλι τους τα μέλη του ΑΚΡ.

Γίνεται αντιληπτό πως οι επιτελείς του κόμματος ΑΚΡ που προσφεύγουν σε κάθε είδους ψέματα από το φόβο τους για να μη χάσουν τις εκλογές, τώρα συνέδεσαν τις ελπίδες τους με τον κατσαπλιά-αρχηγό συμμορίας Τοπάλ Οσμάν που δολοφόνησε Έλληνες, Αρμένιους και Κούρδους.

https://www.artigercek.com/yazarlar/celal-baslangic/akp-nin-umudu-bacagindan-asilan-topal-osman
7/6/2019

Previous Article

70.000 φοιτητές στις φυλακές !

Next Article

Βίντεο- Αλλά λέει ο Ταγίπ κι άλλα ο Γιλντιρίμ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *