Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ : ΦΑΝΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ…

No Comments Share:

Στην Ούρφα ψηφίζουν αστυνομικοί χωρίς έγγραφα

Στο Χαλφέτι του  νομού Ούρφας, αστυνομικοί που έχουν μεταφερθεί από Μερσίνα, Ικόνιο, Άδανα και Αττάλεια χωρίς να διαθέτουν το Νο 142 έγγραφο, άρχισαν να ψηφίζουν. Στην συνοικία Χιλλαλί επειδή η ψηφοφορία γινόταν φανερά, τελικά σταμάτησε. Δεν επετράπη σε επιτροπή Ιταλών να εισέλθουν στην Τζεϊλανπινάρ.

Με εκλογική νοθεία άρχισε η ψηφοφορία στο Χαλφέτι του νομού Ούρφας. 3.187 μεταφερόμενοι ψηφοφόροι που εγγράφηκαν δύο μήνες πριν άρχισαν να ψηφίζουν. Στο Νο 1094 εκλογικό κέντρο στο λύκειο Ανατολίας Χαλφέτι, προσήλθαν και ψηφίζουν πολλά μέλη των ΜΑΤ. Ενώ όμως το προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας μπορεί να ψηφίσει εκτός της έδρας του αρκεί να έχει το Νο 142 έγγραφο, αναφέρεται πως κανείς εξ αυτών δεν το είχε.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Από χτες μεταφέρθηκαν στην περιοχή εκεί με αστυνομικά οχήματα ψηφοφόροι από  Μερσίνα, Ικόνιο, Άδανα και Αττάλεια.

 Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΡΟΣΩΠΟΥΣ

Την ώρα που στους δρόμους της πόλης περνάνε θωρακισμένα αστυνομικά λεωφορεία, ο επίτροπος περνώντας από εκλογικά κέντρα θέλησε να βγάλει έξω τους εκλογικούς αντιπροσώπους του HDP.

Στα εκλογικά κέντρα 1049 και 1050 σε δημοτικό σχολείο του Χίλλαλι, η ψηφοφορία άρχισε να γίνεται στα φανερά. Όταν επενέβησαν οι εκπρόσωποι του HDP υπήρξε λογομαχία με τους αστυνομικούς και τους αντιπροσώπους του ΑΚΡ. Καθώς η λογομαχία συνεχίστηκε επενέβησαν οι υπεύθυνοι για τις ενστάσεις δικηγόροι του HDP. Ανέφεραν πως η ανοιχτή ψηφοφορία είναι παραβίαση του νόμου, πως δεν μπορεί να γίνεται ανοιχτή ψηφοφορία και ότι σε περίπτωση που αυτό συνεχιστεί  θα πρέπει να σταματήσει η διαδικασία. Προειδοποίησαν τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τους αστυνομικούς να εφαρμόσουν τους νόμους και τους είπαν πως σε περίπτωση που αυτό συνεχιστεί, θα πρέπει να ακυρωθούν οι ψήφοι που δόθηκαν στα φανερά.

Στο σχολείο σταμάτησε η ψηφοφορία, ενώ συνεχίζεται η λογομαχία ανάμεσα στους εκλογικούς αντιπροσώπους του HDP και του AKP.

Σε αγροτικές περιοχές του Σίβερεκ είχαμε πάλι περιστατικά φανερής ψηφοφορίας , ενώ στις κάλπες δεν επετράπη η είσοδος σε κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε εκλογικά τμήματα σε Μεγάλο Γιακιτλί, Σαρίκαγια και Κάτω Μπασγιαμάν, δεν επετράπη να εισέλθουν εκλογικοί αντιπρόσωποι του HDP και του CHP. Αναφέρεται πως πέριξ των σχολείων υπάρχουν ένοπλα άτομα και ότι στην αίθουσα που είναι η κάλπη παρευρίσκεται μόνο ο εκλογικός αντιπρόσωπος του ΑΚΡ. Επίσης στους οικισμούς Σοϊντάν και Τζινχισάρ οι ψηφοφορίες γίνονται φανερά.

…………….

Στην Τζεϊλναπινάρ όπου την τελευταία εβδομάδα μεταφέρθηκαν πολλοί αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων και στρατιώτες και εγκαταστάθηκαν στις φοιτητικές εστίες, επιτροπή από την Ιταλία που ήρθε για να παρατηρήσει τις εκλογές, δεν της επετράπη να μπει στην Τζεϊλανπινάρ και τους σταμάτησαν στην είσοδο της πόλης.

 http://mezopotamyaajansi.com/tum-haberler/content/view/52547

31/3/2019

Previous Article

ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ TOYΡKIAΣ-ΗΠΑ

Next Article

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.