Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ιμάμογλου: Υπάρχει «κατά τη γνώμη μου είναι έγκλημα» στο Σύνταγμα;

No Comments Share:

Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αντέδρασε στα λόγια του ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού σχετικά με τη φωτογραφία του στο μαυσωλείο: Υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως «κατά τη γνώμη μου είναι έγκλημα» στο Σύνταγμα;

Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Έργου Αστικού Μετασχηματισμού της περιοχής Κανάρια μεταξύ του Δήμου Κιουτσούκτσεκμετζε και της KİPTAŞ (Βιομηχανική & Εμπορική ΑΕ Στεγαστικού Οικοδομητικού Σχεδιασμού Κωνσταντινούπολης), δήλωσε:

«Μήνυμα κατά την επίσκεψη στο Ντιγιάρμπακιρ»

“Υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το “νομίζω ότι είναι έγκλημα” στο Σύνταγμα; Είστε Υπουργός και κάνετε ένα σχόλιο του τύπου “Νομίζω ότι είναι έγκλημα”. Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν υπάρχει τέτοιος ορισμός πουθενά στο Σύνταγμα ή στο νόμο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο λυπηρό από τους ανθρώπους σε αυτό το κυβερνητικό γραφείο που σπαταλούν το χρόνο τους με αυτό τον τρόπο. Με το να περνάει το μήνυμα εξηγώντας ότι «νομίζω ότι είναι έγκλημα», κάνοντας μία σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Ντιγιαρμπακίρ και λέγοντας «θα επιτρέψω πραγματικά να ερευνηθεί αυτό» σημαίνει ότι σήμερα, ίσως αύριο να καταφύγει στον επιθεωρητή για την δήλωση μας. Αυτή η στάση δεν είναι και πολύ σωστή. Εγώ, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: παραπέμπω αυτές τις δηλώσεις και αυτή τη στάση του ΥΠΕΣ στον ίδιο τον αξιότιμο Πρόεδρο. Κάνω έκκληση. Αφήστε τους να αναλύσουν αυτή τη διαδικασία. Τι κρύβεται από πίσω, τι θέλουν να πετύχουν με αυτό; Δεν θα το πάρω στα σοβαρά. Ήδη κοιτάω τη δουλειά μου. Όλοι κάνουμε τη δουλειά μας”.

Τί είπε ο Σοϊλού;

Ο ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού σχετικά με την προκαταρκτική έρευνα για τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι: «διέσχισε το μαυσωλείο με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του». Δεν μπορεί να υπάρχει μία τέτοια εικόνα. Εδώ δεν τίθεται θέμα για διεξαγωγή έρευνας. Δεν δίνω άδεια επί τούτου”.

https://www.gazeteduvar.com.tr/imamoglundan-soyluya-tepki-bence-suc-diye-bir-sey-var-mi-anayasada-haber-1521642

7/5/2021

Σχόλιο: Ο Ιμάμογλου υπεραμύνεται της στάσης που κράτησε. Δεν πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι είναι ποντιακής καταγωγής (από ελληνόφωνο χωριό) ο οποίος μάλιστα έχει επισκεφθεί ποντιακό σύλλογο στη Βόρεια Ελλάδα στο παρελθόν. Δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαία η συμπεριφορά του καθώς αυτό μαρτυρεί πολύ πιθανώς ότι δεν συμμερίζεται το επίσημο αφήγημα της τουρκικής “ένδοξης” ιστορίας.

Από την άλλη πλευρά, η δήλωση του Σοϊλού περί της “προσωπικής γνώμης” αυτού για την ύπαρξη εγκλήματος στην παρούσα περίπτωση, καταδηλοί την χαλαρότητα με την οποία οι Τούρκοι πολιτικοί αντιμετωπίζουν την κοσμοθεωρία του τουρκικού νομικού συστήματος και της υποκειμενικότητας που προσδίδουν σε στάσεις και συμπεριφορές που δεν τους είναι αρεστές. Εκτελεστική εξουσία, όμως, που δεν σέβεται τη νομοθετική προσδίδοντας της μία κατά το δοκούν ερμηνεία ανάλογα με τους εκάστοτε στόχους και επιδιώξεις της, μαρτυρεί μία δεσποτικού τύπου διακυβέρνηση η οποία ολισθαίνει, είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο,όλο και περισσότερο στον ολοκληρωτισμό.

Μετάφραση – Σχόλιο: Δημήτριος Ι. Αμανατίδης

Previous Article

Τους έσυραν στον Τούρκο καδή ώστε να απολογηθούν και να ξαναγυρίσουν στον μωαμεθανισμό…

Next Article

Λίγα λόγια για την επίσκεψη Κιράν στο Thrakionline.gr

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *