Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΚΟΜΜΑ CHP ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 29-6-2011

 

Το κόμμα CHP όμηρος της Εργκενέκον

‘Άρχισε με τελετή η σύνοδος της 24 περιόδου της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης των εκλογών της 12ης Ιουνίου που έφτασαν σε ποσοστό συμμετοχής το 95%. Το κόμμα CHP εκνευρισμένο από την απόφαση να μην αποφυλακιστούνε οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης Εργκενέκον που εξελέγησαν βουλευτές, ήρθε μεν στη βουλή αλλά οι βουλευτές δεν ορκίστηκαν.

 Χτες έγινε μια σπάνια τελετή ορκομωσίας. Κατά την τελετή ορκωμοσίας που διεύθυνε ο Οκτάι Εκσί του CHP με την ιδιότητα του πλέον ηλικιωμένου μέλους της βουλής, οι ανεξάρτητοι υποστηριζόμενοι από το BDP βουλευτές , ως αντίδραση στην απόφαση για την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα του Χατίπ Ντίτζλε δεν προσήλθαν στην βουλή. Οι δε βουλευτές του CHP λόγω της μη απελευθέρωσης των φυλακισμένων βουλευτών Μουσταφά Μπαλμπάι και Μεχμέτ Χαμπεράλ, μετείχαν στην σύνοδο αλλά δεν ορκίστηκαν.

Χτες η βουλή συνήλθε υπό τον προσωρινό πρόεδρο Οκτάι Εκσί. Μετά την ομιλία του Εκσί εψάλλη ο εθνικός ύμνος. Ακολούθως άρχισαν να ορκίζονται οι βουλευτές.

Θέλησε να περάσει στα παλιά χαρτιά

Ο Οκτάι Εκσί στην ομιλία του αναφέρθηκε στους φυλακισμένους βουλευτές και είπε ότι οι 8 βουλευτές κρατούνται μακριά από τα καθήκοντα που τους έδωσε ο κόσμος. Ο Εκσί δήλωσε πως «Θέλω να καταγραφεί ως κάτι τέτοιο δεν συνάδει ούτε με το παρελθόν της TBMM, ούτε με την δημοκρατία μας» . ο Εκσί υπενθυμίζοντας την συντακτική βουλή που στήθηκε μετά το πραξικόπημα του 1960 είπε : ¨Πριν από 50 χρόνια ήμουν το πιο νέο μέλος και σήμερα είμαι ο πιο γηραιός¨.

………………….

Οι βουλευτές του CHP είπαν ¨απών¨

Ενώ οι βουλευτές του AKP και του MHP ορκιζόταν, οι βουλευτές που μπήκαν στην Γενική Συνέλευση δεν ορκίστηκαν. Οι βουλευτές του CHP όταν διαβάζονταν τα ονόματα τους χειροκροτούσαν. Όταν αναγνώσθηκαν τα ονόματα των Μουσταφά Μπαλμπάι και Μεχμέτ Χαμπεράλ τα χειροκροτήματα από την μεριά του CHP σταμάτησαν. Ενώ όταν αναγνώσθηκε το όνομα του Ενγκίν Αλάν χειροκροτήματα ακουστήκαν από την μεριά του ΜΗΡ.

Το Γενικό Επιτελείο δεν παρέστη

Δίπλα στον πρόεδρο Γκιούλ παρακολούθησαν την τελετή ο πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου Χασίμ Κιλίτς, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ναζίμ Καϊνάκ, κάποιοι τέως βουλευτές, γραφειοκράτες και μέλη ξένων αποστολών. Ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσανέρ και οι διοικητές των όπλων δεν ήρθαν να παρακολουθήσουν την τελετή.

……………….

Σχόλιο : Ο …σοσιαλιστής δηλαδή Κιλιτσντάρογλου δεν φτάνει που έβαλε σε εκλέξιμη θέση τους δύο κατηγορουμένους για την υπόθεση Εργκενέκον, αλλά και τώρα αντιδρά και έντονα επειδή δεν αποφυλακίζονται. Μάλιστα βουλευτής του CHP  από την Μερσίνα ζήτησε την αποφυλάκιση όχι μόνο αυτών των δύο, αλλά όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση αυτή !

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΕΞ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Next Article

ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *