Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Λαμπρή¨ ιδέα από στέλεχος της αντιπολίτευσης : ¨Να μπει φόρος σαν αυτόν του 1942¨….

0 σχόλια Share:

To 1942 η Τουρκία επέβαλε ένα Φόρο Πλούτου για να κατάσχει ακίνητα που ανήκαν σε Εβραίους, Αρμένιους, Έλληνες και να τα αναδιανείμει σε Τούρκους.

Τώρα η αριστερά (!) ζητά το ίδιο μέτρο για τον κορωνοϊό, με τους κεμαλικούς φασίστες να συνηγορούν υπέρ αυτού στο βασικό αντιπολιτευτικό δίκτυο της αντιπολίτευσης το HalkTV.

Δημοσιογράφος Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ   24/3/2020 -Twitter

Σχ. Αυτός που τα προτείνει είναι o Αχμέτ Σαλτίκ-καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας και μέλος του CHP. Στο βίντεο υπάρχουν αγγλικού υπότιτλοι. Για όσους δεν γνωρίζουν αγγλικά, στο βίντεο ο καθηγητής (σοφός άνθρωπος…) ακούγεται να λέει τα εξής : “

Αχμέτ Σαλτικ : Σκέφτομαι τα εξής. Μπορεί να ακουστεί λίγο διαφορετικό. Πρόκειται για πρόταση όχι για δωρεά αλλά κάτι πιο ακραίο. Ας είναι ένας φόρος πλούτου (Varlik vergisi) κύριε (πρώην) υπουργέ. Η ονομασία μπορεί να ακούγεται αρνητική και να θυμώνετε. Αλλά η διανομή του πλούτου στην Τουρκία είναι πολύ άνιση. Οπότε για να λυθεί αυτό το εξαιρετικό πρόβλημα (κορονοϊός) ….. Ας βγει ο κύριος Ερντογάν και ας κάνει την έκκληση του. Να πει πως η χώρα μας είναι φτωχή, πως το χρέος μας είναι μεγάλο, υπάρχει ανεργία και ότι εσείς (οι πλούσιοι) κερδίσατε αυτά τα εισοδήματα από αυτή τη χώρα”. Όπως ακριβώς έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Ινονού το 1942. Μπορεί να υπήρξαν κάποια λάθη στην εφαρμογή του νόμου τότε. Αλλά ήταν ένα σωστό μετρό. Έτσι μπορούν να δημιουργηθούν πόροι” .

Αναλογιστείτε πως αυτός τώρα θεωρείται ¨αριστερός¨ στην Τουρκία…

Previous Article

Κλίνες Μ.Ε.Θ. σε Ελλάδα και Τουρκία-σύγκριση

Next Article

¨Μαύρες¨ προβλέψεις Τούρκου καθηγητή για την εξέλιξη της επιδημίας στην Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *