Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ…

No Comments Share:

 

Να το ¨νέο σύστημα¨ στην Τουρκία: Απειλές, όπλα, απαγόρευση στις κηδείες των ηρώων

Μετά από τις εκλογές της 24/6 , υπήρξαν ένοπλες διαδηλώσεις, θάνατοι, απειλές θανάτου, απειλές και προφυλακίσεις.

1η  μέρα: ΕΝΟΠΛΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ

Στην βραδιά των εκλογών στις 24/6 σε διάφορα σημεία της χώρας κόσμος βγήκε στους δρόμους και πυροβολούσε τυχαία στον αέρα με πιστόλια και μακρύκανα όπλα. Μετά από αντιδράσεις από την κοινή γνώμη, μέρες αργότερα 4 από τα ένοπλα άτομα κλήθηκαν για καταθέσεις.

2η μέρα : ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΑ

Αμέσως μετά από τις εκλογές, ο ηγέτης του ΜΗΡ ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί με αγγελία που έδωσε σε μερικές εφημερίδες, δημοσίευσε τα ονόματα κάποιων δημοσιογράφων και ερευνητών κοινής γνώμης. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί διακήρυξε με την αγγελία πως δεν θα ξεχάσουν τους δημοσιογράφους που σχολίασαν σχετικά με το ΜΗΡ.

3Η μέρα : Ο Σοϊλού ¨δεν θα αφήσει το HDP να ζήσει¨.

Ο υπουργός εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μετά από τον θάνατο ενός μέλους του ΑΚΡ στο Άγρι, τηλεφώνησε στην Περβίν Μπουλντάν-ανιπρόεδρο του   HDP και την απείλησε. Η Μπουλντάν ανακοίνωσε πως ο Σοϊλού της είπε πως ¨Δεν θα σας αφήσουμε να ζήσετε¨. Ο Σοϊλού επιβεβαίωσε την συνομιλία.

4η μέρα: ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ CHΡ

Ο υπουργός εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε πως έδωσε εντολή στους νομάρχες τα μέλη του CHP να μην γίνονται δεκτά στους επίσημους στις κηδείες των ηρώων. Την ίδια μέρα σε κηδεία ήρωα στην Προύσα, έγινε προσπάθεια να κομματιαστεί το στεφάνι του CHP, ενώ ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του CHP δεν έγινε δεκτός στους επίσημους.

 

5η μέρα : ΑΠΕΙΛΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΕ 7 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ο Τσακιτζί τον οποίο επισκέφτηκε στην φυλακή ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σε επιστολή του προς τον Ερντογάν του έγραψε πως ¨Εσύ δεν είσαι ιδιοκτήτης του κράτους¨ και όταν η εφημερίδα Καράρ το χαρακτήρισε αυτό ¨λόγια με θράσος κατά του Ερντογάν¨, αυτός απείλησε με θάνατο τον ιδιοκτήτη της Καράρ και 6 δημοσιογράφους της.

http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/1013291/5/iste__yeni_sistem___Tehdit__silah__sehit_cenazesi_yasagi.html

30/6/2018

Previous Article

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΚΡΩΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑΪΜ ΕΛΓΑΝΤΟΥΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *