Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

55.000 ΛΙΡΕΣ ΜΟΝΟ !

1 σχόλιο Share:

Προς 55.000 λίρες  πωλείται η ¨ζάντα από το αυτοκίνητο του Ατατούρκ¨

Ο Νεντίμ Γκεντς (63) ιδιοκτήτης μαγαζιού με αντίκες στην Σαμψούντα, πουλάει έναντι 55.000 λιρών ζάντα που όπως υποστηρίζει ανήκει στο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε ο Ατατούρκ όταν βγήκε στην Σαμψούντα το 1919.

Ο Μουσταφα Κεμάλ Ατατούρκ στις 19 Μαΐου 1919 με το πλοίο Μπαντίρμα, αποβιβάστηκε μαζί με συμπολεμιστές του στην Σαμψούντα για να αρχίσει τον απελευθερωτικό αγώνα. Ο Ατατούρκ μετά από την αποβίβαση του, έκανε τις επισκέψεις του με το αυτοκίνητο που του είχε παραχωρηθεί.

Ο Ατατούρκ μετά από την αποβίβαση του μετέβη σε Χάβζα, Αμάσεια, Ερζερούμ και Σεβάστεια….. Μια ζάντα από το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Ατατούρκ

Ο αντικέρ Νεντίμ Γκεντς λέει πως ο ίδιος προστατεύει επί 17 έτη την 100 ετών ζάντα και προσθέτει πως όποιος θέλει να την δώσει θα πρέπει να πληρώσει 55 χιλιάδες λίρες.

H ζάντα εκτίθεται σε ειδικό σημείο του μαγαζιού

¨Ζητώ για αυτή την ζάντα 55.000 λιρες¨

Ο Νεντίμ Γκεντς αναφέρει πως ζητά 55.000 λίρες από όσους θέλουν να αγοράσουν την ζάντα και συνεχίζει λέγοντας : ¨Πριν από αρκετά χρόνια χάρη σε μια ευκαιρία πέρασε στα χέρια μου η ζάντα από το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Ατατούρκ το 1919. Εγώ επί 17 έτη προστατεύω αυτό το κειμήλιο του Ατατούρκ. Ακόμη και τα βιβλία της ιστορίας μιλάνε για αυτό το αυτοκίνητο.  Το λάστιχο αυτού του αυτοκινήτου πριν ακόμη πάει στο Καβάκ είχε σκάσει 8-10 φορές. Αυτή η ζάντα είναι μια από αυτές που είχε το αυτοκίνητο. Υπερασπίζομαι αυτή την ζάντα ως ένας άνθρωπος της κουλτούρας και της τέχνης. Ζητάω 55.000 λίρες επειδή και η εταιρία μας είναι 55 ετών. Θα θέλαμε αυτή η ζάντα να παραμείνει στην Σαμψούντα. Διάφοροι πολίτες βγάζουν αναμνηστική φωτογραφία κάτω από αυτή την ζάντα. Όποιος ακούει το παρελθόν της , ενδιαφέρεται πολύ¨

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903151038210048-samsun-ataturk-jant-antika/

15/3/2019

Previous Article

Τον έριξε κατω και τον έσφαξε σαν πρόβατο

Next Article

ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ HDP

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

  1. Όχι, φίλε, κανείς δε θα αγόραζε ένα τόσο φθηνιάρικο παλιοσίδερο του Κεμάλ. Αν είχε κάποια αξία, πρώτος ο δημοκράτης Ερντογάν θα το είχε “βουτήξει”.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!