Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Προσευχή στο ¨τζαμί της κατάκτησης¨ στην Βοσνία…

0 σχόλια Share:
Spread the love

Τα ραμαζάνια στο ¨σύμβολο της κατάκτησης¨ Κουσλάτ Τζαμί έχουν μια άλλη ομορφιά

Το ιστορικό τζαμί Κουσλάτ το οποίο βρίσκεται σε έναν λόφο στα ανατολικά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, έχει χτισθεί από Οθωμανούς στρατιώτες, είναι χαρακτηρισμένο ως ¨σύμβολο της κατάκτησης¨ και έχει την ιδιαιτερότητα να συναντιέται ο κόσμος της περιοχής στις προσευχές της Παρασκευής κατά τον μήνα του Ραμαζανιού.

Αυτό το χαρακτηρισμένο ως σύμβολο της κατάκτησης τζαμί, λόγω της θέσης του θυμίζει φώλια αετού και επειδή η πρόσβαση εκεί είναι δύσκολη, δεν γίνονται εκεί προσευχές, παρά μόνο κατά τις Παρασκευές του μήνα του ραμαζανιού.
Σε αυτό το ταπεινό τζαμί το οποίο βρίσκεται στο δρόμο προς την πόλη Ζβόρνικ στα σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με την Σερβία, συνεχίζεται και σήμερα αυτή η παράδοση που τηρείται εδώ και αιώνες.
Ο Νερμιν Αχμετοβιτς-ιμάμης του χωριού Ντρινζατζα, περιγράφει πώς κατά τις Παρασκευές του μήνα του ραμαζανιού κάνει εκεί τις προσευχές και δηλώνει: Μερικές φορές είμαστε και πάνω από 100 άτομα. Θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε εδώ πέρα, για να θυμόμαστε τους παππούδες μας τις παραδόσεις μας και την ιστορία μας”.

Ο Αχμετοβιτς λέει ότι η προσευχή σε αυτό το τζαμί στο οποίο η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσα από δασικό δρόμο, έχει μία ξεχωριστή πνευματικότητα και ότι όλοι όσοι έρχονται και βλέπουν αυτό το τζάμι που είναι σαν φωλιά αετού,  μένουν έκπληκτοι.
Ο Αχμέτοβιτς θυμίζει πως ο Εβλιγιά Τσελεμπή στο έργο του με την ονομασία ” Seyahatname” μιλάει για αυτό το τζαμί και αναφέρει πως “το τζάμι κατασκευάστηκε κατά την περίοδο του σουλτάνου Μωάμεθ του πορθητή που κατέκτησε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και μάλιστα παλιότερα εδώ οι Οθωμανοί είχαν έναν πύργο”.
………………..

Το τζαμί Κουσλάτ είναι αποδεκτό σαν ένα από τα πιο παλιά τζαμιά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, χτίσθηκε μεταξύ 1460 και 1480 και έστω και αν πυρπολήθηκε από τους Σέρβους στον πόλεμο, το 2013 ανανεώθηκε και άνοιξε ξανά για προσευχή.

……………..

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=13206
1/6/2019

Σχ: Τζαμί της κατάκτησης είναι και το λεγόμενο Φέτχιγιε Τζαμί στην Αθήνα. και έχουν το θράσος οι Τούρκοι να μας ζητούν την επαναλειτουργία του…

 

Previous Article

Κύπριος υπουργός : Θέλουμε την Τουρκία στην Ε.Ε.  

Next Article

Παρά την αύξηση των κρατικών εξόδων η ύφεση…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *