Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑΙΝΙΑ ¨11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1683¨

No Comments Share:

Στις 11 Απριλίου παρουσιάζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ιταλίας η ταινία ¨11 Σεπτεμβρίου 1683¨ που εξιστορεί την ήττα των οθωμανικών στρατευμάτων στην πολιορκία της Βιέννης. Η ταινία από τώρα όμως προκαλεί πολεμικές.

Στο ιστορικό και θρησκευτικό φιλμ την σκηνοθεσία του οποίου έχει κάνει ο Ρέντζο Μαρτινέλι, περιγράφεται η ζωή του ιερέα Μάρκο Ντ΄Αβιάνο ο οποίος κατά την διάρκεια της πολιορκίας συνεργάστηκε με τους Πολωνούς διασφαλίζοντας έτσι πως δεν θα πέσει η Βιέννη.

Στην ταινία τον ρόλο του ιερέα Μάρκο Ντ΄Αβιάνο παίζει ο Μουρέι Αμπραχάμ, και τον Καρά Μουσταφά Πασά τον παίζει ο Ενρίκο Λο Βέρσο.

Η ταινία θα προβληθεί επίσης και σε δύο τμήματα από την RAI σε δύο συνέχειες.

Ο Μαρτινέλι απαντώντας στην κριτική πως η ταινία παραπέμπει στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου δήλωσε : ¨ Η ταινία σίγουρα δεν είναι ενάντια στο Ισλάμ. Αποτελεί ένα έργο που αντανακλά την πολιορκία όπως την περιέγραψαν οι ιστορικοί. Δεν εκφράζουμε θαυμασμό για τις σταυροφορίες. Εξιστορούμε απλά την ζωή ενός ιερέα που διασφάλισε να μην πέσει η Βιέννη στα χέρια των Οθωμανών. Εάν ο Μάρο Ντ΄Αβιάνο δεν έπειθε τον Πολωνικό στρατό να στραφεί κατά των Οθωμανών ίσως η παγκόσμια ιστορία να ήταν διαφορετική. Αυτό προσπαθούμε να περιγράψουμε. Επίσης η 11/9/1683 υπήρξε ένα σημείο καμπής για την πολιορκία. Δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση στους δίδυμους πύργους που έγινε στις 11/9/2001

Οι πολεμικές σκηνές του ιταλοπολωνικού φιλμ που στοίχισε 10 εκ $. γυρίστηκαν στην Ρουμανία. Έγινε γνωστό πως στο γύρισμα του έργου υπήρξε υλική βοήθεια και από την αντιτουρκική Ένωση Βορά.

……….

Εφ. Χουριέτ 9/3/2013

Σχ : Βρήκαμε το σχετικό τρέιλερ. Ή φωνή είναι στα αγγλικά με πολωνικούς υπότιτλους

Previous Article

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Next Article

Η ΜΙΛΛΕΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *