Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΟ…

No Comments Share:

Φόβος για την μετά την επέμβαση στον Άσαντ μέρα

esad-a-mudahalede-ertesi-gun-korkusu_3810_b

Στην αναστολή της αεροπορικής επέμβασης στην Συρία συνέβαλε και η έλλειψη επαρκούς πετρελαίου που θα κάλυπτε το κόστος της επέμβασης.

Αποσαφηνίζονται οι λόγοι της αναστολής της αεροπορικής επιχείρησης που θα γινόταν κατά του Άσαντ λόγω της χρήσης χημικών όπλων. Έτσι αναφέρεται πως διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών υπολόγισαν τις απώλειες πολιτών που θα υπάρξουν μετά από την αεροπορική επιχείρηση. Στους υπολογισμούς τους φάνηκε πως σε χώρες όπως Τουρκία, Ισραήλ και Ιορδανία θα μπορούσε να υπάρξει απώλεια 100 χιλιάδων ζωών. Συνέβαλε επίσης και το γεγονός πως στην Συρία δεν υπάρχει αρκετό πετρέλαιο για να καλύψει το κόστος μιας τόσο διευρυμένης επιχείρησης

Μετά από την επιβεβαίωση πως ο Άσαντ έκανε χρήση χημικών, οι ΗΠΑ έθεσαν θέμα επέμβασης και μάλιστα είχε οριστεί και μέρα. Αλλά την τελευταία στιγμή ανέστειλαν την επιχείρηση, και αντ΄αυτής συμφώνησαν με την Ρωσία για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι λόγοι που οδήγησαν στην αναστολή ήταν τα στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά ρίσκα. Τα ρίσκα που οδήγησαν στην αναστολή ήταν τα εξής :

ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες από υπηρεσίες πληροφοριών, υπολογίσθηκε σε όλες της τις πλευρές η αντίδραση του Άσαντ σε μια επιχείρηση. Η αεροπορική επιχείρηση θα γινόταν νύχτα. Εντοπίστηκε όμως πως ο Άσαντ είχε δώσει εντολή μετά από την επιχείρηση να εκτοξευόταν πύραυλοι κατά χωρών που στήριζαν την επιχείρηση, όπως κατά των Ισραήλ Τουρκίας και Ιορδανίας. Δεν είχε γίνει δυνατό να εντοπιστούν που βρίσκονταν όλοι αυτοί οι πύραυλοι. Στα σενάρια που μελετήθηκαν υπολογίστηκε πως στις τρεις αυτές χώρες θα πέθαιναν περίπου 100.000 άνθρωποι. Αυτός ήταν και ο σοβαρότερος παράγοντας που ανέστειλε την επιχείρηση.

ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ

Επίσης σύμφωνα με την αναφορά των υπηρεσιών, η Συρία φέρεται να έχει το μεγαλύτερο στοκ πυραύλων στον κόσμο, μετά από την Ρωσία. Οι τοποθεσίες όπου βρισκόταν όλοι οι πύραυλοι δεν έγινε δυνατό να εντοπιστούν. Οι πύραυλοι αποτελούνται από μεσαίου, μικρού και μεγάλου βεληνεκούς. Οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι μπορούν και αντιμετωπίζονται από τα αμυντικά συστήματα. Κάτι που δεν ισχύει όμως για τους πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Αυτό ήταν κάτι που αύξησε την ανησυχία για απώλειες σε πολίτες.

…………….

Πριν από την επιχείρηση, τέθηκαν επί τάπητος και οι κίνδυνοι που αντιμετώπιζαν οι χώρες όπως η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ιορδανία, που ήταν στο στόχαστρο του Άσαντ. Στην αξιολόγηση που έγινε φάνηκε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν για την Τουρκία. Διότι ενώ σε Ισραήλ και Ιορδανία όλα τα κτίρια έχουν καταφύγια, διαπιστώθηκε πως στην Τουρκία και ιδιαίτερα στα ΝΑ δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κτίριο με καταφύγιο. Επίσης διαπιστώθηκε πως το σύστημα συναγερμού ήταν ανεπαρκές.

Εφ. Ταράφ 4/11/2013

Previous Article

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ…

Next Article

ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΟΥ ΖΩΟΥ — BINTEO

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *