Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΞΑΝΑ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΣΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

No Comments Share:

Η Ρωσία έστειλε νέο στόλο στα συριακά ύδατα

Η Μόσχα συνεχίζει την στήριξη της στην κυβέρνηση της Συρίας. Νέος στόλος που στάλθηκε από την Ρωσία αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Ταρσού.

Με βάση είδηση που δημοσιεύτηκε χτες το βράδυ στο επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, ομάδα ρωσικών πλοίων προσέγγισε την ναυτική βάση της Ταρσού στην Συρία.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως ένδειξη των σταθερών δεσμών μεταξύ Συρίας και Μόσχας, ενώ Ρώσος βαθμοφόρος σε ένα από αυτά δήλωσε πως ¨Τα πλοία μας προσέγγισαν τις ακτές της Συρίας. Η επίσκεψη αυτή στοχεύει στην προσέγγιση των δύο χωρών και στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας¨. Το SANA σχολίασε πως ¨Οι καπετάνιοι των πλοίων που προσέγγισαν στην Ταρσό, εξέφρασαν τα αισθήματα φιλίας τους για τον συριακό λαό¨, ενώ ο διοικητής της ναυτικής βάσης της Ταρσού Ατέφ-ε-Ναντάφ ανέφερε πως ¨εξέφρασε τον σεβασμό του για την στάση σεβασμού που επιδεικνύει η Ρωσία απέναντι στον λαό της Συρίας¨

Την περασμένη Τρίτη η συριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ελ Βατάν είχε γράψει πως σε 6 μέρες ρωσικός στόλος θα αγκυροβολήσει στην Ταρσό. Η είδηση στην εφημερίδα έγραφε πως ο στόλος αυτός περιλαμβάνει πολεμικά πλοία, υποβρύχια, μαχητικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Η Ρωσία η οποία από τον Μάρτη που άρχισε η εξέγερση ενάντια στον Μπασάρ Αλ Άσαντ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα πήρε θέση δίπλα στην συριακή κυβέρνηση, με την στήριξη αυτή μέσω του στόλου δίνει το δείγμα της αποφασιστικότητας της να συνεχίσει αυτήν την στήριξη.

Η Ρωσία είχε βάλει βέτο στο συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όταν είχε τεθεί θέμα για εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Συρία. Η Κίνα που είναι μόνιμο μέλος του συμβουλίου ασφαλείας όπως και η Ρωσία είχε και αυτή παρεμποδίσει την απόφαση για εμπάργκο.

 Εφ. Χουριέτ 8-1-2012

Previous Article

ΟΜΙΛΟΣ ŞIŞECAM

Next Article

EAN…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *