Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

No Comments Share:

Tα αμυντικά συστήματα της Συρίας από την Ρωσία

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ Μοσάντ, η Συρία που χτύπησε το τουρκικό Φάντομ, επωφελήθηκε από τα αμυντικά συστήματα SA-11 που έστησε η Ρωσία εκεί και χρησιμοποίησε τα αντιαεροπορικά BUK-M2.

Για να βρεθεί το πώς κατέρριψε η Συρία το τουρκικό τζετ πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα όπλα και στην αεράμυνα που έχει η Συρία. Σύμφωνα με ειδικούς το τουρκικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από ρωσικό σύστημα αεράμυνας τύπου SA-11.

Σύμφωνα με την γνωστή για την εγγύτητα της στην Μοσάντ ιστοσελίδα DEBKA, η Συρία για να καταρρίψει το RF-4E της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας χρησιμοποίησε τους μέσου βεληνεκούς εδάφους-αέρος πυραύλους εσωτερικής καύσης τύπου Buk-M2 που πρόσφατα παρέλαβε από την Ρωσία.

Τα επονομαζόμενα στο ΝΑΤΟ SA-11 αυτά όπλα μπορούν να χτυπήσουν αεροπλάνο σε υψόμετρο 14 χιλιομέτρων. Λέγεται μάλιστα πως καθώς αυτά τα εξελιγμένα όπλα παραδόθηκαν πρόσφατα στο καθεστώς Άσαντ, και η εκπαίδευση του προσωπικού τους δεν έχει ολοκληρωθεί, αναγκαστικά υποστηρίζονται και από Ρώσους εκπαιδευτές.

Η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους αποτελεί ένδειξη πως στην Συρία υπάρχουν ισχυρά ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας.

Σύμφωνα με την αναφορά SIPRI που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, η Συρία μόνο πέρσι παρέλαβε από την Ρωσία 36 αντιαεροπορικά συστήματα Pantsyr-SI μαζί με κινητά πυραυλικά συστήματα μέσου βεληνεκούς, ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό των MIG-29 και εκατοντάδων αρμάτων T-72, ενώ εντάχθηκαν στις δυνάμεις της και 40 τεμάχια από πυραυλικά συστήματα τύπου SA-17 Grizzly μαζί με συστοιχίες πυραύλων SA-17. Παράλληλα με αυτά τον Ιανουάριο του 2012 με νέα συμφωνία αγοράς όπλων ύψους 550 εκ. $, πήρε από την Ρωσία 36 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Yak-130.

Το σύστημα έγκαιρης αεράμυνας της Συρίας

Στο μεταξύ ο συριακός στρατός χάρη στο σύστημα έγκαιρης αεράμυνας που διαθέτει, μπορεί να εντοπίζει έγκαιρα τις παραβιάσεις των συνόρων. Στον συριακό στρατό υπάρχουν τα ρωσικής κατασκευής ραντάρ τύπου ¨36D6 TIN SHIELD¨ και ¨P-35/37 BAR LOCK¨. Λέγεται πως το συγκεκριμένο ραντάρ μπορεί και εντοπίζει και τις περισσότερες από τις χαμηλές πτήσεις.

 Εφ. Ταράφ 23/6/2012

Previous Article

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Next Article

EKΡΗΞΗ ΝΑΡΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΝΤΙΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *