Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ

No Comments Share:

 

 

Έκτακτη είδηση…Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε από δύο πλευρές προς το Σιντζάρ για το οποίο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν δήλωσε ¨Η επιχείρηση άρχισε¨.

Ο ιρακινός στρατός έφτασε στο Σιντζάρ. Έγινε γνωστό πως αξιωματούχοι του Σιντζάρ περίμεναν την έλευση του στρατού. O Χουντεντά Τζούκε-προσωρινός Γενικός Διευθυντής της επαρχίας  Σουνούνε, υποστήριξε πως η οργάνωση εκκένωσε την πόλη.

Ο ιρακινός στρατός μαζί με την Μοσούλη, κινήθηκε από δύο πλευρές προς το Σιντζάρ. Αναφέρεται πως η υπαγόμενη στο Σιντζάρ επαρχία Σουνούνε, εγκαταλείφτηκε από τους τρομοκράτες του ΠΚΚ.  Αντί της οργάνωσης εγκαταστάθηκε ο ιρακινός στρατός και οι μονάδες άμυνας του Σιντζάρ που έχουν εκπαιδευτεί από το ΠΚΚ. Αριθμητικά οι μονάδες άμυνας του Σιντζάρ είναι σχεδόν χίλια άτομα.

Επίσης τρομοκράτες του ΠΚΚ που βρισκόταν στα σύνορα του Ιράκ με την Συρία, αποσύρθηκαν προς την επαρχία Σιντζάρ. Αναφέρεται πως τις θέσεις τους τις πήρε ο συριακός στρατός. Στην περιοχή συνεχίζεται η ροή του ιρακινού στρατού. Μεταξύ των πληροφοριών που έρχονται είναι πως το ΠΚΚ άρχισε να εγκαταλείπει το Σιντζάρ για να το αφήσει στον έλεγχο του ιρακινού στρατού.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας σε τελετή ορκωμοσίας δικαστών και εισαγγελέων και απευθυνόμενος στην κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ είχε πει: ¨Εάν θα το ρυθμίσετε, ρυθμίστε το, ένα δεν μπορείτε όμως, εμείς θα έρθουμε ξαφνικά μια βραδιά, θα μπούμε στο Σιντζάρ  και θα καθαρίσουμε τους εκεί ΠΚΚδες. Εάν είμαστε φίλοι και αδερφοί, θα μας διασφαλίσετε τις δέουσες διευκολύνσεις¨

https://www.sondakika.com/haber/haber-son-dakika-irak-ordusu-sincar-a-dogru-harekete-10692747/
25/3/2018
Σχ: Ενδεχόμενως πρόκειται για μια ¨αναγκαστική¨ συμφωνία ΠΚΚ-ιρακινού στρατού, που έγινε με τον φόβο της τουρκικής εισβολής. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει.

Previous Article

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΝΟΗΣΕ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Next Article

EΡNTOΓΑΝ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ…ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΤΖΑΡ (B.ΙΡΑΚ) !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *