Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΥΤΙΚΟΤΖΟΥΤΖΕΔΩΝ

No Comments Share:

Συμφωνία για όπλα στην Κωνσταντινούπολη

Αξιωματούχοι της νέας Λιβυκής κυβέρνησης συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με αντιπολιτευόμενους της Συρίας και συμφώνησαν να τους βοηθήσουν με όπλα στον αγώνα που διεξάγουν ενάντια στο συριακό καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ.

Λιβυκή πηγή που μίλησε στην αγγλική εφημερίδα Τέλεγκραφ με τον όρο να μείνει κρυφό το όνομα του, ανέφερε πως η βοήθεια που θα παρασχεθεί στην αντιπολίτευση της Συρίας ενδεχομένως δεν θα περιοριστεί μόνο σε όπλα. Η νέα κυβέρνηση της Λιβύης για να στηρίξει τον αγώνα που διεξάγουν οι επαναστάτες ενάντια στο συριακό καθεστώς, μπορεί να στείλει και εθελοντές επαναστάτες που θα τους στηρίξουν. Η λιβυκή πηγή ανέφερε : ¨Η στρατιωτική επέμβαση είναι καθοδόν, θα δείτε¨. Με βάση την είδηση της Τέλεγκραφ οι συνομιλίες για παροχή οπλισμού είχαν αρχίσει στις αρχές του Νοεμβρίου όταν το Συριακό Εθνικό Κογκρέσο είχε επισκεφτεί την Λιβύη.

Με βάση μια πηγή κοντά στο Κογκρέσο ¨Οι Λίβυοι προτείνουν στο Συριακό Εθνικό Κογκρέσο χρήματα, στρατιωτική εκπαίδευση και όπλα¨. Αναφέρεται πως λόγω προβλημάτων στην μεταφορά τα λιβυκά όπλα ακόμη δεν έφτασαν στα χέρια των Σύριων επαναστατών, ενώ κάποιες πηγές στην Μισράτα αναφέρουν πως τα όπλα είναι ήδη καθοδόν. Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε ως την συριακή αντιπολίτευση ως ¨νόμιμη εξουσία¨.

Εφ. Ταράφ 27-11-2011


Previous Article

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΥΦΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΜΠΑΓΙΣ : ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *