Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΑΟΥΝΤ 2016…

1 Comment Share:

Περισσότερες από 3 εκατομμύρια γυναίκες στην Σαουδική Αραβία δεν έχουν ταυτότητα

burqa

Η Σαουδαραβική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως πάνω από 3 εκατομμύρια γυναίκες δεν διαθέτουν δελτίο ταυτότητας.

Σύμφωνα με την είδηση από το IFP, ως βασική αιτία για αυτό αναφέρεται πως είναι το ότι δεν υπάρχουν ειδικά μέρη τα οποία να ετοιμάσουν δελτία ταυτότητας για γυναίκες, ενώ είναι επίσης γνωστό πως μέχρι το 2004 στις γυναίκες δεν δίνονταν καθόλου δελτία ταυτότητας και οι γυναίκες αρχικά καταγράφονταν στην ταυτότητα των πατεράδων τους και εάν παντρευόταν στην ταυτότητα των αντρών τους.

Ο θρησκευτικός αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας σεΐχης Αμπντουλαζίζ Μπιν Αμπντουλλάχ δηλώνει πως καθώς είναι απαγορευμένο οι γυναίκες να δείχνουν το πρόσωπο τους, οι γυναίκες δεν μπορούνε να έχουν  ταυτότητες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας για να λύσει το πρόβλημα , σχεδιάζει να δώσει στις γυναίκες δελτία ταυτότητας που θα έχουν δακτυλικά αποτυπώματα.

http://haber.sol.org.tr/dunya/3-milyondan-fazla-suudi-kadinin-kimlik-karti-yok-168293
5/9/2016

Previous Article

ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Next Article

ΣΑΝ ΤΑ ΣΤΑΡΙΑ ¨ΠΕΦΤΟΥΝ¨ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. “Ο θρησκευτικός αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας σεΐχης Αμπντουλαζίζ Μπιν Αμπντουλλάχ δηλώνει πως καθώς είναι απαγορευμένο οι γυναίκες να δείχνουν το πρόσωπο τους, οι γυναίκες δεν μπορούνε να έχουν ταυτότητες.”

    Ψέμα. Σε περιπτώσεις ανάγκης, ακόμα και σύμφωνα με τη νομική σχολή των χάνμπαλι που κυριαρχεί στη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες μπορούν να δείξουν το πρόσωπο τους. Η γυναίκα έχει το δικαίωμα να διατηρεί η ίδια και να διαθέτει όπως θέλει την περιουσία της και να διατηρεί το πατρικό της επώνυμο, άρα και να έχει δικιά της ταυτότητα. Στη Σαουδική Αραβία δυστυχώς ακολουθούν ένα ακραίο ρεύμα/αίρεση του Ισλάμ, τον Ουαχχαμπισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *