Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δήλωσε πως ΘΑ παραιτηθεί ο φιλότουρκος Σαρράζ….

No Comments Share:

Στη Λιβύη ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής συμφωνίας Φαγιεζ Ες Σαρράζ, σε ομιλία του στην κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου.

Ο Σαρράζ δήλωσε πως “Εκφράζω την ειλικρινή μου επιθυμία να παραδώσω τα καθήκοντά μου στην επόμενη εκτελεστική αρχή μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου”, ενώ τόνισε πως περιμένει πως σε αυτό το διάστημα να ολοκληρωθούν οι εργασίες της επιτροπής διαπραγματεύσεων, η σύσταση του νέου προεδρικού συμβουλίου προσθέτοντας πώς “Ελπίζω ότι η επιτροπή διαλόγου θα ολοκληρώσει το έργο της και θα εκλέξει νέο προεδρικό συμβούλιο και πρωθυπουργό”.

Η είδηση πως ο Σαρράζ θα παραιτηθεί, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά χθες στο Βloomberg. Είχε αναφερθεί πως η κίνηση αυτή του Σαρράζ είχε ως στόχο την μείωση της σε βάρος του πιέσεις πριν από τις συνομιλίες της Γενεύης. Η παραίτησή του από τη μία μεριά αυξάνει τις πιθανότητες συμφιλίωσης στις συνομιλίες της Γενεύης και από την άλλη βραχυπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει ένταση μεταξύ των αντίπαλων φατριών στην Τρίπολη εν μέσω πολιτικής ασάφειας.

https://artigercek.com/haberler/fayiz-es-serrac-istifa-etti

17/9/2020

Σχ: Σαν πολλές προϋποθέσεις να έθεσε και αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι ή όχι παραίτηση…

Previous Article

Γενί Σαφάκ : ¨Επειγόντως να δοθούν τουρκικά ονόματα στα αμφισβητούμενα νησιά¨

Next Article

Κωνσταντίνου-ΚΕΕΡΦΑ: ¨Οι πρόσφυγες να μετακινηθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία-Να απελαθεί ο Μητσοτάκης¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *