Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ

No Comments Share:

Eάν τραγουδήσει θα της κόψουμε την γλώσσα

Στον βορά της αφρικανικής χώρα του Μάλι όπου κυριαρχούνε οι οπαδοί της σαρίας, απαγορεύτηκε κάθε είδους μουσική εκτός από την απαγγελία του Κορανίου. H γνωστή τραγουδίστρια Καϊρα Άρμπι δήλωσε πως ¨Μου είπαν πως αν θα πω τα τραγούδια μου θα μου κόψουν την γλώσσα¨

Η τραγουδίστρια Καϊρα Άρμπι είναι μια από τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες όχι μόνο στο Μάλι αλλά σε όλη την ήπειρο της Αφρικής. Έχει δώσει παντού συναυλίες, αλλά το μέρος όπου δεν μπόρεσε να δώσει συναυλίες είναι η ίδια της η πατρίδα το Τιμπουκτού. Στα βόρεια δηλαδή του Μάλι, όπου από τον Μάρτιο έχουν κυριαρχήσει οι δυνάμεις των οπαδών της σαρίας. Η Άρμπυ μιλώντας στην Ουάσιγκτον Ποστ είπε : ¨Μια μέρα μπήκαν στο σπίτι μου και έσπασαν όλα τα όργανα μουσικής μου. Διότι είπαν πως η φωνή μου αποτελεί απειλή για το Ισλάμ. Είπαν στους γείτονες μου πως αν πω ξανά τραγούδια θα με συλλάβουν και θα μου κόψουν την γλώσσα μου¨.

Το βόρειο Μάλι είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές μουσικής. Αλλά μετά το πραξικόπημα του Μαρτίου, όταν ισλαμιστές μαχητές Τουαρέγκ που πολεμούσαν για τον Καντάφι εντάχθηκαν στους διασπαστές, στην περιοχή κυριάρχησαν τρόποι ζωής παράλληλοι με αυτούς των Ταλιμπάν. Εξαιτίας αυτού εκατοντάδες μουσικοί έφυγαν από εκεί προς την πρωτεύουσα Μπαμάκο. Η τύπου σαρίας διοίκηση τιμωρεί με μαστίγωμα ή με φυλακή οποιαδήποτε μουσική εκδήλωση. Γκρεμίζει μάλιστα ακόμη και ιστορικούς τάφους που αντίκεινται στο Ισλάμ.

…………………

Εφ. Χουριέτ 2/12/2012

Previous Article

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΡΑΚΙΑΝΙΝ ΣΕΣΙ

Next Article

TZAMIA ΠANTOY

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *