Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΦΘΑΣΕ Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ !

No Comments Share:

¨Έφτασε στην Ολλανδία η σαρία¨

Ολλανδικός τύπος έγραψε πως σε συνοικία της Χάγης εφαρμόζονται κανόνες της σαρίας. Αναφέρεται πως όσοι πίνουν ποτά ή αυτέ που ντύνονται ¨ανοιχτά¨ προειδοποιούνται με σκληρό τρόπο.

Μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε η αναφορά πως σε συνοικία της Χάγης που είναι το κέντρο της κυβέρνησης της Ολλανδίας ¨εφαρμόζονται οι κανόνες της σαρίας¨. Η ημερήσια ολλανδική εφημερίδα Trouw, δημοσίευσε μια μεγάλη έρευνα σχετικά με την περιοχή Schilderswijk στο κέντρο της Χάγης που στην πλειοψηφία του κατοικείται από ξένους. Σύμφωνα με αυτά που γράφει η εφημερίδα, ομάδα ακραίων ισλαμιστών που κατοικούνε στην συνοικία, εδώ και κάποιο διάστημα, άρχισαν να εφαρμόζουν τους κανόνες της σαρίας. Κάτοικοι της συνοικίας οι οποίοι πίνουν ή καπνίζουν στον δρόμο ή τρώνε χοιρινό προειδοποιούνται από ¨αστυνομία σαρίας¨ που έχει στηθεί από αυτά τα άτομα. Ο μεγαλύτερος όμως στόχος αυτών των ομάδων που λένε πως ¨η ολλανδική αστυνομία δεν μπαίνει στην συνοικία¨, είναι οι γυναίκες.

Σύμφωνα με το άρθρο οι γυναίκες συχνά προειδοποιούνται για ¨πολύ ανοιχτά ή ελκυστικά ¨ ρούχα. Οι προειδοποιήσεις αυτές δεν είναι ευγενικές αλλά ιδιαίτερα ενοχλητικές και ενίοτε φτάνουν και σε σημείο φυσικής βίας. Η εφημερίδα αναφέρει πως η κατάσταση αυτή αποτελεί πηγή ανησυχίας όχι μόνο για τους μη μουσουλμάνους αλλά και για τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους που κατοικούν στην περιοχή.

Το προάστιο Schilderwijk στο οποίο υπάρχουν τρία τζαμιά που ανήκουν στο δόγμα των Σελεφί, από τους κατοίκους της περιοχής ονομάζεται επίσης και ¨τρίγωνο της σαρίας¨ ή ¨μύτη του σπαθιού¨.

……………….

Η βουλευτής του εργατικού κόμματος-εταίρου της κυβέρνησης Κεκλίκ Γιουτζέλ που μίλησε στην εφημερίδα είπε : ¨ Δεν μπορεί, δεν πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ολλανδία. Το κράτος πρέπει να επέμβει¨. Η Γιουτζέλ ανέφερε πως το η αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει τον περιορισμό της ελευθερίας των κατοίκων της συνοικίας.

Ο Βίλντερς μεταφέρει το θέμα στην βουλή

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος PVV Γκερτ Βίλντερς, ανακοίνωσε πως θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα στην βουλή και δήλωσε πως ¨ Είναι απαράδεκτη η άνοδος του ισλαμοφασιμού στην Ολλανδία¨. Ο βουλευτής Σααντέτ Καραμπουλούτ του σοσιαλιστικού κόμματος, σε αναφορά που είχε ετοιμάσει το 2008, είχε εστιάσει σε αυτό το θέμα. Ο Καραμπουλούτ είχε υπογραμμίσει πως περιοχές μεταξύ των οποίων και το Schilderswijk της Χάγης, ξένοι νέοι υπόκεινται στην επίδραση εγκληματικών συμμοριών ή ακραίων ισλαμιστών.

Εφ. Ταράφ-BBC  20/5/2013

Previous Article

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Next Article

ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ : 1 ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 24 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *