Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

No Comments Share:

Μάχη ραντάρ στα σύνορα. Υπάρχουν στα σύνορα με την Συρία και τον Λίβανο

Η γαλλική εφημερίδα Φιγκαρό έγραψε πως η Ρωσία έστησε στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ένα σύστημα ραντάρ. Το ραντάρ το οποίο αναφέρεται πως στήθηκε για να παρατηρεί τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα εδάφη της Τουρκίας. Χάρη στο ραντάρ θα παρατηρούνται επίσης και το Κιούρετζικ και η αμερικανική βάση στο Ιντζιρλίκ.

Ανεβαίνει η ένταση πριν από την σύνοδο των G-20 στην οποία θα συζητηθεί η μοίρα της Συρίας. Αναφέρεται πως η Ρωσία ενάντια στο ραντάρ που στήθηκε στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας στα πλαίσια της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ, ίδρυσε στον βορά της Συρίας σύστημα από ραντάρ. Το σύστημα του ραντάρ που στήθηκε ακριβώς απέναντι από την αμερικανική βάση στα Άδανα, δύναται να παρακολουθεί την νατοϊκή βα΄ση στο Κιούρετζικ και την αμερικανική στο Ιντζιρλίκ. Διπλωμάτης που μίλησε στην γαλλική Le Figaro ανέφερε πως το με το συγκεκριμένο ραντάρ που στήθηκε τον Μάιο, η κυβέρνηση του Άσαντ στοχεύει στο να παρακολουθεί τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ÖSO)

Ενδιαφέρον είναι και το μέρος όπου στήθηκε το ραντάρ. Το σύστημα φέρεται να έχει στηθεί σε περιοχή ανάμεσα στην Λάζκιε και στην Κεσάπ. Στην περιοχή αυτή που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, κατοικούνε πολλοί Αλεβίτες και Αρμένιοι. Η περιοχή της Κεσάπ βρίσκεται σε υψόμετρο 1300 μέτρων και θεωρείται στρατηγικό σημείο.

Κάποιος μας παρακολουθεί

Το ραντάρ αυτό στημένο όπως είναι σε υψόμετρο, μπορεί να παρακολουθήσει τα μισά εδάφη της Τουρκίας, ενώ προς τα ΒΔ επιβλέπει όλη την παραλιακήγραμμή μέχρι το Αιγαίο.

Ένας άλλος λόγος που επελέγη η Κεσάπ είναι ότι αυτή η περιοχή είναι πολύ κοντά στην κορυφή Τζεμπέλ Ακράντ που την έχουν καταλάβει οι μαχητές του ÖSO επιδιώκοντας να την κάνουν ¨διασωθείσα¨ περιοχή.

……………………….

Πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα Χουριέτ πως οι ειδικοί στα ραντάρ Ρώσοι έχουν σκορπίσει σε διάφορα σημεία μέσα στην Ρωσία, και ότι μετά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ στην Ιορδανία, στήθηκε στην κορφή Κασγιούν κοντά στην Ιορδανία ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα ραντάρ. Το ραντάρ στο Κεσάπ στήθηκε ως πρόσθετο σε αυτό που υπάρχει στο Κασγιούν.

…………………

 Εφ. Χουριέτ 16/6/2012

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΑΜΦΙΒΙΟ ΟΧΗΜΑ ΓΕΦΥΡΩΣΗΣ ΕΦΟΔΟΥ SAMUR

Next Article

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *