Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

No Comments Share:

Έγκριση στην Σουηδία για εζάν από τον μιναρέ

Στην αίτηση που υποβλήθηκε για να ακούγεται από τον μιναρέ του τζαμιού Φίττχα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας Στοκχόλμη, ο δήμος Μποτκίρκα απάντησε θετικά και με την ολοκλήρωση των τεχνικών ελέγχων από την αστυνομία, πλέον εγκρίθηκε να ακούγεται από τα μεγάφωνα του τζαμιού η ανάγνωση του εζάν

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με ψηφοφορία τους ενέκριναν την παραχώρηση αδείας για ανάγνωση του εζάν, μετά από την σχετική αίτηση που είχε υποβάλλει ο πρόεδρος του Ισλαμικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μποτκίρκας-Στοκχόλμης Ισμαήλ Οκούρ.

Οι έλεγχοι που έκαναν οι αστυνομικοί σχετικά με την ρύθμιση του ήχου, ολοκληρώθηκαν. Στην γραπτή απόφαση που έφτασε σήμερα στον πρόεδρο του συλλόγου Οκούρ, κοινοποιείται πως δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα στο να ακούγεται από μεγάφωνα το εζάν κατά το διάστημα μεταξύ 12.00 και 13.00 και για διάστημα μεταξύ 3 έως 5 λεπτών.

………….

Ο Οκούρ στην δήλωση που έκανε μετά από την απόφαση, ανέφερε πως αισθάνεται πολύ χαρούμενος καθώς για πρώτη φορά εγκρίθηκε στην Σουηδία η ανάγνωση εζάν από τον μιναρέ τζαμιού. Ο Οκούρ ανέφερε πως μετά από την απόφαση που ήρθε και την εξάλειψη κάποιων τεχνικών ελλείψεων, από την άλλη εβδομάδα πλέον θα ακούγεται ζωντανά το εζάν από τον μουεζίνη.

Το τζαμί Φίττχα άρχισε να χτίζεται το 1998 και εγκαινιάστηκε το 2007. Το τζαμί κατασκευάστηκε με την συμβολή των μεταναστών που ζούνε στην Σουηδία και της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Εφ. Χουριέτ 12/4/2013

Previous Article

ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ;

Next Article

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ — ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *