Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Νιγηρία-¨Ο άντρας μου μας έδιωξε από το σπίτι λόγω των γαλάζιων ματιών μας¨ !

0 σχόλια Share:

Αποκλεισμένοι στην Νιγηρία λόγω του χρώματος των γαλάζιων ματιών τους- Ο άντρας μου μας έδιωξε μαζί με τα παιδιά από το σπίτι. Μόνο λόγω των γαλάζιων ματιών μου¨.

“Ο άντρας μου με έδιωξε και εμένα και τα παιδιά μας. Λόγω των γαλάζιων ματιών μας. Το παιδί μου όταν πηγαίνεις τα μαθήματα αραβικών τα άλλα παιδιά την κοροϊδεύουν λέγοντας πως έχει “μάτια μάγισσας”. Το όνομά μου είναι Ρισικάτ. Είμαι από την περιοχή Αγιεγκμπάνι του Ιλορίν. Λόγω των γαλάζιων ματιών μου, η οικογένεια του άντρα μου δεν ήθελε να παντρευτούμε. Αντιδρώντας μάλιστα τον ρωτούσαν “Θέλεις μήπως πάντα τέτοια παιδιά με γαλάζια μάτια;. Τα δύο παιδιά γεννήθηκαν με γαλάζια μάτια. Και τα δύο. Δεν βλέπετε τα μάτια τους; Θες και τα άλλα τα παιδιά σου να γεννηθούν έτσι” .

Αυτά έλεγαν στον άντρα μου. Άλλαξε η συμπεριφορά του απέναντί μας. Από τότε που εγκατέλειψα το σπίτι του άντρα μου ως τώρα, μένω στο σπίτι της μητέρας μου. Η οικογένειά μου συντηρεί εμένα και τα παιδιά μου. Το πρώτο μου παιδί είναι περίπου πέντε χρονών. Ακόμη δεν άρχισε σχολείο. Προσπάθησα να αρχίσει το σχολείο. Αλλά πλέον δεν έχω δύναμη. Τα παιδιά της Ρισικάτ μόνο λόγω του χρώματος των ματιών τους υπόκεινται σε διακρίσεις. Στην ίδια κατάσταση είναι και η Ρισικάτ.
“Οι άνθρωποι όταν με βλέπουν στο δρόμο λένε “κοίτα κοίτα τα μάτια της”. Για παράδειγμα μπορεί να περπατάω και να με δει ένα παιδί και να αρχίσει να φεύγει από το φόβο του. Πάει φωνάζει τα άλλα παιδιά και λένε “ελάτε να δείτε αυτά τα περίεργα μάτια”. Κάποιοι απλά τρέχουν και φεύγουν. Εγώ έτσι γεννήθηκα. Ούτε ο μπαμπάς σου ούτε η μαμά κανένας δεν είχε γαλάζια μάτια. Είμαι η πρώτη στην οικογένειά μου που έχω γαλάζια μάτια. Όταν ήμουν στο λύκειο μου έκαναν μία σειρά από εξετάσεις στα μάτια. Τα μάτια μου είναι κανονικά. Και μάλιστα βλέπω πολύ καλά. Ξέρω ότι και τα παιδιά μου βλέπουν πολύ καλά. διότι όταν περνάς χρόνο με ένα παιδί αντιλαμβάνεσαι αμέσως το πόσο καλά βλέπει. Η άποψή μου ποτέ δεν υπήρξε κακή. Από τότε που γεννήθηκα οι γονείς μου Δεν ξόδεψα για τα μάτια μου τίποτα απολύτως. Και τα παιδιά μου ούτε μία φορά δεν τα πήγα στον οφθαλμίατρο. Ποτέ δεν τα πήγα. Δεν έχουν κάποιο πρόβλημα στα μάτια τους. Για αυτό το λόγο είμαι ευγνώμων. Δεν κατηγορώ τον Αλλάχ για τα γαλάζια τους μάτια. Δόξα στον Αλλάχ.”

Ο σύζυγός της Ρισικάτ λέει πως δεν έδιωξε τη σύζυγο και τα παιδιά του λόγω των γαλάζιων ματιών δηλώνοντας πως “Δεν τους έδιωξα λόγω των γαλάζιων ματιών. Δεν ήταν ποτέ χαρούμενη”- Βασίου Ζιμόχ.

Previous Article

Απόστρατος ναύαρχος: ¨Να δώσουμε 48ωρο τελεσίγραφο στην Ελλάδα¨…

Next Article

Πακιστάν: Παρεμπόδιση πρόσβασης σε εφαρμογές όπως το Tinder, λόγω ¨διάδοσης ανηθικότητας¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *