Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

METATΡΟΠΗ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ THΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

No Comments Share:

Αρχικά εκτέλεση και μετά 25 χρόνια φυλακή για τον Μόρσι

fft107_mf4875887

Δικαστήριο της Αιγύπτου μετέτρεψε την αρχική ποινή της εκτέλεσης που είχε επιβληθεί στον Μόρσι, σε 25 έτη φυλάκισης. Το δικαστήριο αυτό επέβαλε την ίδια ποινή επίσης και στον πνευματικό ηγέτη Μουχάμεντ Μπεντί, ενώ την ποινή της εκτέλεσης ενέκρινε για τον πνευματικό ηγέτη Μπιλτατζί.

Το δικαστήριο σχετικά με το θέμα της ποινής εκτέλεσης είχε στείλει τους φακέλους στην μουφτεία ζητώντας την άποψη του σχετικά με τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας Μόρσι και για τους άλλους 121 πνευματικούς ηγέτες.

………………….

Στον Μόρσι και στους άλλους 121 αρχικά είχε επιβληθεί η ποινή της εκτέλεσης για τα αδικήματα της ¨διασφάλισης πληροφοριών προς την Χαμάς¨ και για ¨απόδραση από την φυλακή¨. Ο δικαστής Σαμπάν Σαμί είχε ανακοινώσει την άποψη του μουφτή στις 2 Ιουνίου λέγοντας πως ¨ολοκληρώσαμε τις διαβουλεύσεις¨ και είχε αναβάλει την οριστική του απόφαση για τις 16 Ιουνίου.

Ο Μόρσι και οι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες μεταφέρθηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Αναφέρεται πως η οριστική απόφαση είχε αναβληθεί λόγω της περιοδείας του προέδρου Σίσι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Πιθανολογείται πως η οριστική απόφαση είχε ανασταλεί μέχρι τώρα λόγω δυνητικών αντιδράσεων που θα προκαλούσε.
Σύμφωνα με το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου οι δικαστικές αποφάσεις για εκτέλεση αλλά και οι οριστικές αποφάσεις για τις υποθέσεις, λαμβάνονται μετά από την μη δεσμευτική γνωμοδότηση του μουφτή.

Στον Μόρσι είχε επιβληθεί αρχικά η ποινή της δις εκτέλεσης.
……………..

……………..

Εφ. Ταράφ 16/6/2015

Previous Article

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Next Article

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΤΖΑΕΛΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.