- 24 March 2019
- By TourkikaNea.gr
- 0 Comments
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
Μήνυση από μουσουλμάνους της Αυστρίας κατά του αντιπροέδρου της Αυστρίας Στράσε
Μετά από τις προκλητικές δηλώσεις στοχοποίησης που έκανε ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας και αντιπρόεδρος Στράσε, η Ισλαμική Κοινότητα Αυστρίας (AİC), υπέβαλλε μήνυση εναντίον του.
Στην ανακοίνωση που έγινε από την AİC, αναφέρεται πως οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο ακροδεξιός ηγέτης μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για βία σε βάρος μουσουλμάνων και μουσουλμανικών φορέων.
……………
Στην ανακοίνωση αναφέρονται και οι δηλώσεις του προέδρου της AIC Ουμίτ Βουράλ.
Ο Βουράλ ανέφερε πως μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα δύο τζαμιά στην Νέα Ζηλανδία, πήραν ως κοινότητα την απόφαση πως ¨Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε τις ακατάλληλες δηλώσεις του αντιπρόεδρου Στράσε¨.
Ο Βουράλ τόνισε πως κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και σχολίασε πως ¨Κανενός πολιτικού η καριέρα δεν είναι πιο σημαντική από την κοινωνική ειρήνη στην χώρα μας. Για αυτό τον λόγο η ακραία ακατάλληλη στάση του αντιπροέδρου, μας οδήγησε στο να πάρουμε αυτή την απόφαση¨.
Ο ακροδεξιός ηγέτης Στράσε, είχε δηλώσει πως τα παιδιά που ανατρέφονται σε νηπιαγωγεία που ανήκουν σε μουσουλμάνους ¨εκπαιδεύονται για να γίνουν μάρτυρες για την ISIS¨ και ότι ¨οι μουσουλμάνοι είναι επιθετικοί¨.
http://milletgazetesi.gr/view.php?id=12569
21/3/2019