Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Η ΣΥΡΙΑ

0 σχόλια Share:
Spread the love

 

Η Συρία καταδικάζει την τούρκικη και αμερικάνικη παρουσία γύρω από την Ιεράπολη Συρίας(Manbij).

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας απαίτησε από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις ΗΠΑ και την Τουρκία και υποσχέθηκε για ακόμα μια φορά ότι θα ανακαταλάβουν το σύνολο  της χώρας τους οι Σύριοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας την Τρίτη(19/6/2018) καταδίκασε τις αμερικάνικες και τούρκικες  στρατιωτικές περιπολίες γύρω από την βόρεια Ιεράπολη της Συρίας (Manbij), οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη μέρα(Δευτέρα 18/6/2018) μετά από συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον.

” Η Συρία εκφράζει την ισχυρή καταδίκη και την απόλυτη απόρριψη των τούρκικων και αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Ιεράπολης της Συρίας (Manbij), η οποία έρχεται σε ένα πλαίσιο συνέχειας της Τουρκικής και Αμερικάνικης επίθεσης” είπε ο Υπουργός Εξωτερικών Συρίας στο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το υπουργείο απαίτησε από την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την Αμερική και την Τουρκία και υποσχέθηκε για ακόμα μια φορά την ανάκτηση των εδαφών ολόκληρης της χώρας.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η τουρκική Κυβέρνηση του ΑΚΡ και η Ουάσινγκτον ενέκριναν μια δοκιμαστική συμφωνία για να αντιμετωπιστεί η διαμάχη  για την πόλη, κατά την οποία οι Κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) θα αποσυρθούν από την Ιεράπολη της Συρίας (Manbij).

Η Δαμασκός επίσης καταδίκασε την κίνηση αυτή ως μέρος της “συνεχούς επίθεσης Τουρκίας και Αμερικής επί της κυριαρχίας, ασφάλειας και ενότητας των εδαφών της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας”.

Τουρκικά και αμερικάνικα στρατεύματα την Δευτέρα(18/6/2018) ξεκίνησαν ανεξάρτητες περιπολίες κατά μήκος γραμμής η οποία διαχωρίζει τις ελεγχόμενες από Τούρκους περιοχές της βόρειας Συρίας από την  Ιεράπολη της Συρίας (Manbij).Η Ιεράπολη της Συρίας (Manbij) μετά από συμμαχία με τις ΗΠΑ βρίσκεται υπό την κυριαρχία του YPG.

http://news.sol.org.tr/syria-condemns-turkish-us-presence-around-manbij-174916

19/6/2018

Previous Article

ΟΠΛΑ ΣΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΤΑΡ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ…

Next Article

ANTIΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ F-35

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *