Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κίνηση Χαφτάρ που ενόχλησε τους τζουτζέδες της Τουρκίας

0 σχόλια Share:

Kίνηση πετρελαίου από την Λιβύη !

Ο Εθνικός Οργανισμός Πετρελαίου Λιβύης, αντέδρασε στο κλείσιμο της πετρελαιοπηγής που βρίσκεται στην περιοχή Ζουβεϊτινέ, που βρίσκεται στον νότο σε περιοχή που ελέγχεται από τις εκτός νόμου ένοπλες δυνάμεις του ηγέτη Χαλίφα Χαφτάρ, που έγινε με την δικαιολογία πως ¨Διασφαλίζει έσοδα στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας¨.

Στην γραπτή ανακοίνωση που έγινε από τον Μουσταφά Σαναλλάχ-Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Οργανισμού Πετρελαίου Λιβύης, που διευθύνει την παραγωγή, διανομή και εξαγωγή του πετρελαίου της χώρας, αναφέρεται πως το πλέον ζωτικό στοιχείο της Λιβύης δεν πρέπει να γίνεται σημείο αντιπαράθεσης

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής : ¨Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι τα πιο ζωτικά στοιχεία της οικονομίας της Λιβύης και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως σημεία πολιτικών διαπραγματεύσεων. Η διακοπή της παραγωγής και εξαγωγής πετρελαίου θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην οικονομία της Λιβύης¨

Κάποιες φυλές που βρίσκονται στην περιοχή Ζουβεϊτινέ που είναι υπό τον έλεγχο του Χαφτάρ, βαδίζοντας κατά της πετρελαιοπηγής εκεί, έκαναν έκκληση για διακοπή της παραγωγής, με την δικαιολογία πως ¨Διασφαλίζει έσοδα στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας¨.

Η Λιβύη η ενώ το 2010 παρήγαγε 1,6 εκ. βαρέλια πετρελαίου, μετά από την διαδικασία που ονομάστηκε ¨Αραβική Άνοιξη¨, λόγω της αστάθειας η ποσότητα αυτή συνεχώς μειώθηκε.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/libyadan-petrol-resti-1014769.html

18/1/2020

Σχ: Προφανώς η κίνηση έγινε με παρότρυνση από το LNA και στα πλαίσια του πολέμου είναι απόλυτα αναμενόμενη.

Να και το βίντεο από την διαμαρτυρία που σταμάτησε την παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή αυτή

Previous Article

Αποστολή μονάδας ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας από το Αϊδίνι στην Ροζάβα

Next Article

Κλείσιμο πετρελαιοπηγών ως διαμαρτυρία για την αποστολή Σύριων μισθοφόρων από την Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *