Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Λαβρόφ : ¨Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές¨

No Comments Share:

Λαβρόφ: Συμφωνήθηκε πως το πετρέλαιο της χώρας ανήκει σε όλους τους Λίβυους

Στοιχεία αφορούν στους φυσικούς πόρους της Λιβύης καθώς και τη δημιουργία στρατιωτικής επιτροπής, έδωσε στη δημοσιότητα ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Την πληροφορία πως στο τελικό κείμενο που υπεγράφη στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, υπάρχει ο όρος πως οι ενεργειακές πηγές της χώρας ανήκουν σε όλους τους Λίβυους, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Υπάρχει ένα τμήμα στην πολιτική διαδικασία, στο πως να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα της Λιβύης, υπολογίζοντας πως όλες οι πλευρές, επαγγελματικές, στρατιωτικές και πολιτικές ομάδες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στους φυσικούς πόρους» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από την ολοκλήρωση των συνομιλιών στη Γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωσε πως «το συμφωνηθέν κείμενο είναι επαρκώς λεπτομερές, με προτάσεις ώστε να λύσουμε τη λιβυκή κρίση. Το κείμενο έχει διάφορα κεφάλαια. Περιέχει ένα κεφάλαιο, το οποίο επικεντρώνεται στις προσπάθειες για τη δημιουργία ασφάλειας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης μιας ανακωχής».

«Είναι προφανές πως στο τέλος οι Λίβυοι πρέπει να αποφασίσουν. Είναι ξεκάθαρο πως μέχρι τώρα, προσπάθειες για να υπάρξει ένας σοβαρός διάλογος μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών έχουν αποτύχει, υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Παρόλα αυτά, οι προτάσεις στο κείμενο του Βερολίνου προσθέτουν ιδέες της διεθνούς κοινότητας προς τις αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης, ώστε να συμφωνήσουν υπό προϋποθέσεις να ξεκινήσουν τον διάλογο» είπε ο Λαβρόφ.

Όπως σημείωσε, το γεγονός πως στη Διάσκεψη έδωσαν το παρών εκπρόσωποι και των δυο πλευρών, ήταν αποτέλεσμα ρωσικής προσπάθειας.

«Η Ρωσία έχει εμπλακεί στην προετοιμασία από την αρχή. Ήμασταν παρόντες και στους πέντε γύρους προετοιμασίας. Λόγω της δικής μας επιμονής οι διοργανωτές εγκατέλειψαν την ιδέα να συναντηθούν χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της Λιβύης. Οι δύο επικεφαλής, ο Φαγιέζ Σάραζ και ο Χαλίφα Χαφτάρ, έλαβαν πρόσκληση ώστε να προσέλθουν στη Διάσκεψη» είπε ο Λαβρόφ.

Στρατιωτική Επιτροπή
Ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε πως η νέα στρατιωτική επιτροπή για την εξεύρεση λύσης της λιβυκής κρίσης, θα προσπαθήσει για την σύναψη ανακωχής στη Λιβύη με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι αντιμαχόμενες πλευρές έκαναν ένα μικρό βήμα σε σύγκριση με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 13 Ιανουαρίου. Συμφώνησαν να διορίσουν πέντε εκπρόσωπους ο καθένας, σε μια στρατιωτική επιτροπή που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και η οποία θα ασχοληθεί με όλα τα θέματα που αφορούν σε μια κατάπαυση πυρός» είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

«Η νέα επιτροπή, θα αναπτύξει μέτρα για τη δημιουργία μια σταθερής εμπιστοσύνης που θα κάνει μια ενδεχόμενη ανακωχή να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών» πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Sputnik  20/1/2020

Previous Article

Θερμές ευχαριστίες του LNA σε Μητσοτάκη και Δένδια

Next Article

Επίσκεψη μικρών μαθητών στο Μουσείο Κατάκτησης Προύσας-1326…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *