Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΠΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

0 σχόλια Share:

Στην Γαλλία η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο Μαρίν Λεπέν, κατηγόρησε την Τουρκία πως τηρεί ασαφή στάση έναντι της ISIS.

fft81_mf3554079

Στην Γαλλία η Μαρίν Λεπέν-επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, κατηγορώντας την Τουρκία για ασαφή στάση έναντι του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), πρόσθεσε πως ¨Για να μην γίνουμε συνένοχοι, δεν μπορούμε να παραμένουμε σύμμαχοι με τις χώρες που φαίνονται ευχαριστημένες με την ISIS¨.

Η Μαρί Λεπέν που συνεχίζει την άνοδο της στην Γαλλία και αναμένεται να έχει επιτυχία στις τοπικές εκλογές του Μαρτίου στην Γαλλία, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα σχολίασε την ενίσχυση της ISIS στην Λιβύη.

ΜΟΝΟΣ ΕΝΟΧΟΣ Ο ΣΑΡΚΟΖΥ

Η Λεπέν υποστήριξε πως μόνος ένοχος της καταστροφής που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Λιβύη είναι ο Νικολά Σαρκοζί, που ηγήθηκε της στρατιωτικής επέμβασης που έγινε σε αυτή τη χώρα το 2011 και αναφερόμενη στην συζήτηση για νέα επέμβαση σε αυτή τη χώρα είπε : ¨Είναι προς όφελος όλων να μην μετάσχουν σε αυτό τον πόλεμο. Η Γαλλία δεν πρέπει να απασχολείται με συγκρούσεις στην Λιβύη. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επέμβει αποκόπτοντας την χρηματική ροή προς την ISIS. Ξέρουμε πως αυτοί οι τρομοκράτες κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ πουλώντας πετρέλαιο. Επιπρόσθετα συνεχίζουν να παίρνουν οπλική βοήθεια. Πρέπει να αναρωτηθούμε, ποιος τους χρηματοδοτεί και ποιος τους δίνει όπλα ; ¨.

Η Λεπέν υποστήριξε πως με την στρατιωτική επέμβαση του 2011 στην Λιβύη προκλήθηκε μια γεωπολιτική ανισσοροπία και πρόσθεσε : Αυτός που το έκανε τότε δεν είναι η Γαλλία αλλά προσωπικά ο τότε πρόεδρος Σαρκοζί με την προτροπή του Μπερνάρντ Ανρί Λεβί και με την στήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος. Αυτή η επέμβαση 4 χρόνια τώρα άνοιξε το δρόμο σε μια γεωπολιτική ανισσοροπία τα αποτελέσματα της οποίας τα βλέπουμε στις μέρες μας. Πρόκειται για πελώριο στρατηγικό λάθος του Σαρκοζί και αυτών που τον έσυραν εκεί¨.  Είναι γνωστό πως ο Γάλλος διανοητής Λεβί  πριν από την διεθνή επέμβαση στην Λιβύη είχε συμβάλει στην δημιουργία του σχετικού κλίματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Στις δηλώσεις της η Λεπέν απεύθυνε κατηγορίες κατά της Τουρκία λέγοντας πως ¨Χώρες με τις οποίες έχουμε διπλωματικές σχέσεις, έχουν μια αόριστη σχέση κατά της ISIS, για παράδειγμα η Τουρκία. Για να μην γίνουμε συνένοχοι, δεν μπορούμε να παραμένουμε σύμμαχοι με τις χώρες που φαίνονται ευχαριστημένες με την ISIS¨.

……………..

……………..

Εφ. Ραντικάλ 19/2/2015

Previous Article

TEINEI ΧΕΙΡΑ ΦΙΛΙΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΟΡΑΣ…

Next Article

ΑΛΥΧΤΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *