Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ !

0 σχόλια Share:

Δείτε κι αυτή την φωτογραφία !

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε πριν από 10 μέρες. Στην επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν…Σε αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μια βόμβα χτύπησε ένα σπίτι.

12 πολίτες νεκροί.

Οι 11 ήταν παιδιά. Έβγαλαν τα πτώματα των παιδιών από το σπίτι, τα έβαλαν δίπλα δίπλα και τράβηξαν την φωτογραφία. Ο κόσμος την αγνόησε. Το ΝΑΤΟ ούτε συγγνώμη δεν ζήτησε. Τα παιδιά πέθαναν σε μια χώρα πολύ μακρινή για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κεντρικού κόσμου.

Αλλά δεν ήταν έτσι για τον Μάρτιν Ρίτσαρντ. Ο 8 ετών Μάρτιν περίμενε την Κυριακή στο τέλος της γραμμής τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης, τον πατέρα του. Ακριβώς όταν θα αγκάλιαζε τον πατέρα του, έσκασε η βόμβα και πέθανε. Το πόδι της αδερφής του κόπηκε. Η κατάσταση της μητέρας του βαριά. Δεν ξέρουμε ακόμη αν η επίθεση που σκότωσε τον Μάρτιν ήταν αντίποινα για την επίθεση που σκότωσε 11 παιδιά στο Κουνάρ. Όπως καταγγέλλουμε την πρώτη επίθεση που είχε στόχο πολίτες, κατά τον ίδιο τρόπο καταγγέλλουμε και την δεύτερη.

Ντρεπόμαστε όμως για την διαφορά στην προσέγγιση που εμφανίζει ο κόσμος ανάμεσα στα δύο περιστατικά. Δεν είναι αδικία ότι ενώ παντού μπορούμε να διαβάσουμε και να ακούσουμε για το όνομα του Μάρτιν Ρίτσαρντ, την τραγωδία που έζησε, και τα αισθήματα του πατέρα του, δεν ξέρουμε καν τα ονόματα των Αφγανών παιδιών, ή μπορεί να μην ξέρουμε καν πως πέθαναν ; Αυτά τα δύο μέτρα που κάνουν διακρίσεις ακόμη και στις πίκρες, είναι άραγε αποτέλεσμα ή αιτία αυτής της συνεχιζόμενης βεντέτας ;

Η Δύση πρέπει να αντιληφθεί το εξής : ο κόσμος που δημιούργησε είναι άδικος. Το μισό των καταπιεσμένων του κόσμου, βλέπει ότι ακόμη και στους θανάτους παιδιών οι συνειδήσεις δεν αντιδρούν από κοινού, και μισεί την Δύση που δεν ζητά καν συγγνώμη. Αυτό το μίσος κατά παράδοξο τρόπο, πάλι χάρη σε αυτό το παγκοσμιοποιημένο σύστημα, μπορεί να εμφανίσει την αντίδραση του σε κάθε σημείο της γης.

Ο λογαριασμός για την βόμβα που ρίξατε 10 μέρες πριν στο Κουνάρ, μπορεί να εμφανιστεί στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Και πάλι όλα συμβαίνουν στους αθώους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει καμία πλευρά της επίθεσης στην Βοστώνη που να μπορεί να υποστηριχτεί, αντίθετα πρέπει να καταγγέλλεται με οργή. Πρέπει όμως τα δάκρυα που ρέουν κατά την καταγγελία αυτού του περιστατικού , να ρέουν και για τα παιδιά του Αφγανιστάν, και η αντίδραση για την Βοστώνη να είναι ίδια με αυτήν για το Κουνάρ.

Διαφορετικά αυτή η αδικία θα επιφέρει ακόμη περισσότερο αίμα, και θα στοιχίσει ζωές.

Εφ. Μιλλιέτ 18/4/2013

Τζαν Ντουντάρ

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK

Next Article

ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ASELSAN

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

diam felis ut ut elementum Donec ante. Curabitur efficitur. Lorem