Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Χώρα με χιλιάδες άτομα άνω των 100 ετών: Κούβα

No Comments Share:

Χώρα με χιλιάδες άτομα άνω των 100 ετών: Κούβα

Ο πληθυσμός της Κούβας χάρη στο δωρεάν και ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους σύστημα υγεία της, έχει πληθυσμό που ζει πολύ. Στο μικρό αυτό νησιά υπάρχουν 2.153 Κουβανοί που έχουν ξεπεράσει τα 100 έτη.

Η Κούβα μα πληθυσμό 11 εκατομμυρίων έχει 2.153 άτομα που έχουν ξεπεράσει σε ηλικία τα 100 έτη και εξ αυτών τουλάχιστον ε είναι μεταξύ 113 και 115 ετών.

Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύτηκε τοπικό τύπο, οι περισσότεροι από τους αιωνόβιους κατοίκους ζούνε στις νότιες επαρχίες της Κούβας ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που ζούνε στην πρωτεύουσα Αβάνα. Οι 1200 από τους αιωνόβιους κατοίκους, δηλαδή οι περισσότεροι από τους μισούς είναι γυναίκες.

O Δρ. Aλμπέρτο Φερνάντες-Διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Ψυχικής Υγείας ανέφερε πως στην  χώρα υπάρχουν πάνω από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 60 ετών, οι οποίοι αποτελούν το 1/5 του πληθυσμού της χώρας.

Ο Δρ. Φερνάντες αναφέρει πως το 87% των Κουβανών ζούνε πάνω από 60 χρόνια και προβλέπει πως αυτό το ποσοστό την επόμενη δεκαετία θα ξεπεράσει το 90%.

Η μακροζωία των Κουβανών συνδέεται με το δωρεάν και απευθείας προσβάσιμο σε όλους σύστημα υγείας και ασφάλισης.

…………..

Η 116 ετών Μαρία Εμιλία Κουεσάντα παρά το ότι δεν μετέχει στα διεθνή ρεκόρ, είναι γνωστό πως είναι η μακροβιότερη στο νησί και η 4η στον κόσμο.

http://haber.sol.org.tr/dunya/100-yasini-asan-binlerce-kisinin-ulkesi-kuba-198438

1/6/2017

Previous Article

ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Next Article

Οθωμανικές και τουρκικές γενοκτονίες -Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *