Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

No Comments Share:

Στην Τουρκία υπάρχουν 130 χιλιάδες ¨μοντέρνοι σκλάβοι¨

turkiye-de-130-bin-modern-kole-var_6939_b

Το ίδρυμα Walk Free Foundation φανέρωσε πως στο κόσμο 30 εκ. άνθρωποι είναι στην σκλαβιά. 

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη σκλαβιάς του ιδρύματος Walk Free που μάχεται παγκόσμια ενάντια στην σκλαβιά, συνολικά σε όλο τον κόσμο 30 περίπου εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται σαν σκλάβοι. Το ίδρυμα αναφέρει πως η πλειοψηφία εξ αυτών είναι άτομα που τα εμπορεύονται διάφορες διάφορες συμμορίες είτε ως εργάτριες του σεξ είτε ως ¨υποχρεωτικοί εργάτες¨. Η σύγχρονη σκλαβιά αναγνωρίζεται ως ¨σκλαβιά¨, ¨πρακτικές τύπου σκλαβιάς¨, ¨εμπόριο ανθρώπων¨ και ¨εξαναγκασμός σε εργασία¨.

Το ίδρυμα εξέτασε 162 χώρες και τις κατέταξε με βάση το κριτήριο του ποσοστού σκλαβιάς επί του πληθυσμού, των παιδικών γάμων, και της εμπορίας ανθρώπων εντός και εκτός της χώρας. Στην πρώτη σειρά είναι η Μαυριτανία όπου η σκλαβιά περνά από τον πατέρα στον γιό, δεύτερη η Αϊτή και στην Τρίτη σειρά βρίσκεται το Πακιστάν. Η χώρα με τους περισσότερους σκλάβους είναι η Ινδία με 14 εκατομμύρια. Αλλά ο δείκτης σκλαβιάς καθώς συναρτά τον αριθμό με τον πληθυσμό της χώρας, φέρει την Ινδία στην τέταρτη θέση.

Στην Κίνα 4 εκ. σκλάβοι

Στην αναφορά καταγράφεται πως ¨Το πραγματικό πρόβλημα στην Ινδία το προκαλεί η ίδια η χώρα στους πολίτες της. Οι πολίτες βουλιάζοντας στον βούρκο των χρεών και με όλα τα έσοδα τους υποθηκευμένα, μετατρέπονται σε σκλάβους¨. Την Ινδία ακολουθεί η Κίνα με 4 εκατομμύρια σκλάβους.

Σύμφωνα με την αναφορά 10 χώρες είναι υπεύθυνες για το 76% της παγκόσμιας σκλαβιάς : Ινδία, Κίνα, Πακιστάν, Νιγηρία, Αιθιοπία, Ρωσία,Ταϊλάνδη, Κονγκό, Βιρμανία και Μπαγκλαντές. Στην τελευταία σειρά του δείκτη βρίσκονται η Ισλανδία, η Ιρλανδία και η Αγγλία, αλλά όπως αναφέρει ακόμη και σε αυτές δεν έχει καταργηθεί πλήρως.

…………..

Στην Τουρκία υπάρχουν 130 χιλιάδες σκλάβοι

Στην αναφορά η Τουρκία βρίσκεται στην 90η θέση μεταξύ των 162 χωρών. Η Τουρκία στην οποία υπολογίζεται πως εργάζονται ως σκλάβοι 110 έως 130 χιλιάδες άτομα και μέσα στην Ευρώπη βρίσκεται στην 13η σειρά κατάταξης. Η χώρα που περισσότερο από όλες στέλνει τους πολίτες της ως σκλάβους σε άλλες χώρες είναι η Μολδαβία, και διαπιστώθηκε πως η μία από τις 4 χώρες που στέλνονται περισσότερο είναι και η Τουρκία. Στην αναφορά καταγράφεται πως η μεγάλη πλειοψηφία των Μολδαβών δουλεύουν ως εργάτριες του σεξ.

Εφ. Ταράφ 18/10/2013

 

Previous Article

ΘΕΤΙΚΕΣ ΜΕΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ…

Next Article

ΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *