Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ¨Μεγάλος Αδελφός¨ εν δράσει

0 σχόλια Share:

Η Κίνα άρχισε να μοιράζει δωρεάν έξυπνα ρολόγια στα παιδιά. Οι οικογένειες θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την τοποθεσία τους

Με τα δωρεάν έξυπνα ρολόγια που μοιράστηκαν σε σχολεία της πόλης Γκουανγκζου της Κίνας, πλέον οι ενήλικες θα μπορούν να παρακολουθούν το πού βρίσκονται τα παιδιά τους. Ενώ τα παιδιά με ένα μόνο κουμπί θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους.

Στα πλαίσια του προγράμματος “Εξυπνες πανεπιστημιούπολεις” που άρχισε η κινεζική κυβέρνηση το 2016, μοιράστηκαν σε 17.000 μαθητές 60 σχολείων της πόλης Γκουανγκζου, ρολόγια τα οποία  περιέχουν ένα ενσωματωμένο τσιπ που επικοινωνεί με το δορυφορικό σύστημα καθοδήγησης της χώρας το Beidou.

Στην Κίνα όπου πολλά σχολεία απαγορεύουν τα κινητά τηλέφωνα, η μέθοδος αυτή πιστεύεται πως θα αποβεί πετυχημένη. Ο στόχος  είναι να μην αποσπάται η προσοχή των μαθητών από τα μαθήματα τους, αλλά και οι ενήλικες να μην ανησυχούν για τα παιδιά τους.

Χάρη στα ρολόγια αυτά οι γονείς θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ξέρουν το πού βρίσκονται τα παιδιά τους. Τα ρολόγια έχουν μόνο ένα πλήκτρο. Το πλήκτρο αυτό διασφαλίζει πως σε έκτακτες περιπτώσεις τα παιδιά θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους.
Η μαθήτρια Τσεν Σιν που χρησιμοποιεί το ρολόι δήλωσε πως “Οταν βάζω το ρολόι η μητέρα μου και ο πατέρας μου ακόμα και αν είναι στο σπίτι, μπορούν να δουν το πού βρίσκομαι. Εγώ όταν θέλω, μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους στείλω μήνυμα. ”

Ο Ζου Γιαζουν που είναι ένας από τους μηχανικούς που ανέπτυξαν το ρολόι αυτό δήλωσε πως πρόσθεσαν στη συσκευή αυτή και “συναγερμό νερού”, ώστε όπως είπε “Οταν το ρολόι εισέρχεται στο νερό, η οικογένεια θα ενημερώνεται και με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε πως θα μειώσουμε τα περιστατικά πνιγμών σε λίμνες και ποτάμια”.
…….

https://tr.sputniknews.com/yasam/201907191039709027-cin-cocuklara-ucretsiz-akilli-saat-dagitmaya-basladi-aileleri-takip-edebilecek/
19/7/2019
Previous Article

Βίντεο-Υλικά ανταρτοπόλεμου που υποστηρίζει πως κατέσχεσε ο τουρκικός στρατός στο Β. Ιράκ

Next Article

Ματαιότης, ματαιοτήτων…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *