Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

No Comments Share:

Φυσικό αέριο της Μεσογείου έφτασε στο Ισραήλ

Για πρώτη φορά φυσικό αέριο από την γεώτρηση Ταμάρ που έστησε το Ισραήλ στην Μεσόγειο για να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από το εξωτερικό, έφτασε στην χώρα.

Στην γραπτή ανακοίνωση της πρωθυπουργίας, ο Βενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει πως ¨Είναι μια σημαντική μέρα για την οικονομία του Ισραήλ. Στην γιορτή της ελευθερίας, κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την ενεργειακή μας ανεξαρτησία. Στα τελευταία 10 χρόνια κάναμε προόδους στον τομέα του φυσικού αερίου, κάτι που θα είναι καλό για όλο το Ισραήλ και τον Ισραηλινό λαό¨.

Σύμφωνα με την είδηση του ΑΑ, ο Γιτζάκ Τσουβά- γενικός διευθυντής της εταιρίας που λειτουργεί την γεώτρηση, δήλωσε πως με το φυσικό αέριο που θα βγει, αναμένεται να πέσει το κόστος παραγωγής του ηλεκτρισμού κατά 50%.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας του Ισραήλ Σιμόν Πέρες συνεχάρη την εταιρία για την ροή του φυσικού αερίου. Ο Πέρεζ δήλωσε πως το φυσικό αέριο θα έχει μεγάλη σημασία στο μέλλον για την ισραηλινή οικονομία.

Το Ισραήλ σχεδιάζει από το τέλος του 2020 να αρχίσει να εξάγει τμήμα του φυσικού αερίου, ενώ ειδικοί στην ενέργεια υποθέτουν πως το κοίτασμα Ταμάρ, θα μπορέσει να καλύψει για 40 χρόνια τις ανάγκες της χώρας για φυσικό αέριο.

 Haber.sol.org 1/4/2013

Previous Article

ΤΟΥ ΒΑΓΟΡΗ

Next Article

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *