Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ISIS

No Comments Share:

Οι ομολογίες από τρεις νύφες της ISIS

2424

Τρεις Σύριες γυναίκες που ζούσαν στην Ράκκα, σκασμένες από την καταπίεση της αστυνομίας ηθών μίλησαν στην εφημερίδα New York Times. H 25 ετών Αούς, η ξαδέρφη της η 20 ετών Ντουά και η 22 ετών Εσμά με την βοήθεια λαθροδιακινητών έφυγαν προς την Τουρκία. Εκεί ανάμεσα στους Σύριους έστησαν μια νέα ζωή. Κρύβουν από όλους πως κάποτε μέλη της ISIS.

Ο κόσμος στην Ράκκα στην πόλη-προπύργιο της ISIS που έχει κάνει φρίκη την Μέση Ανατολή, είτε συνεργάζεται είτε φεύγει από εκεί. Η Αζαντέχ Μοαβενί-ανταποκρίτρια των Τάιμς μίλησε με τρεις γυναίκες που υπηρέτησαν και ως αστυνομία ηθών της ISIS.

Δεν της επετράπη να γίνει μάνα

Η 25 ετών φοιτήτρια αγγλικής φιλολογίας Αούς, όταν την ζήτησε σε γάμο ο Τούρκος μαχητής Εμπού Μουχάμεντ, της άρεσε και δέχτηκε τον γάμο. Όταν ο άντρας της ήταν στο μέτωπο πέρναγε την ώρα της με άλλες νύφες της ISIS, γνωρίζοντας π[ως έστω και αν ήταν μόνη της πάλι ήταν πιο τυχερή από τις γυναίκες Γεζίντι που ήταν δούλες του σεξ. Θέλησε να γίνει μητέρα αλλά λόγω της πίστης πως οι νέοι πατεράδες θα είναι πρόθυμοι να πάνε στον πόλεμο, ο άντρας της της ζήτησε να πάρει αντισυλληπτικό. Ο αγρότης πατέρας της 20 ετών Ντουά, την έδωσε σε έναν πλούσιο Σαουδάραβα μαχητή. Έμειναν σε ένα κλιματιζόμενο σπίτι με σύγχρονη κουζίνα, ενώ τα ψώνια τα έκαμναν οι υπηρέτες. Η Ντουά ήταν ευχαριστημένη από την νέα της ζωή και είχε πολύ ελεύθερο χρόνο. Οι δύο γυναίκες για να μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα εντάχθηκαν στην αποτελούμενη από γυναίκες μεραρχία Χαμσά που συστάθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Μετά από στρατιωτική και θρησκευτική εκπαίδευση 1 μηνός άρχισαν τις περιπολίες. Υπήρχαν γυναίκες από κάθε έθνος αλλά απαγορευόταν να μιλήσουν με τις ξένες. Διότι δεν ήθελαν με τα κουτσομπολιά να μαθευτεί πως οι ξένες παίρνουν μεγαλύτερο μισθό. Υπεύθυνη για το πέρασμα των γυναικών από τα σύνορα με την Τουρκία και την μεταφορά τους στην Ράκκα ήταν η 22 ετών απόφοιτη μάρκετινγκ Εσμά. Αυτή ήταν που είχε υποδεχτεί και τις τρεις μαθήτριες λυκείου που είχαν φύγει από την Βρετανία και τις είχε εγκαταστήσει σε ένα ξενοδοχείο.

Η συνεργασία τους όμως με την ISIS που άφηνε για μέρες τα κομμένα κεφάλια στις πλατείες, δεν διήρκεσε πολύ.  Η Ντουά είδε να μαστιγώνουν την μητέρα και μια φίλη της γιατί είχαν φορέσει στενό τσαρσάφ ενώ έμαθε πως ο άντρας της έγινε βομβιστής αυτοκτονίας στην πόλη Τελ Αμπιγιάντ. Της είπαν πως πρέπει αμέσως να παντρευτεί. Και η Αούς έμαθε πως ο άντρας της έγινε βομβιστής αυτοκτονίας. Την πάντρεψαν με έναν Αιγύπτιο που δεν της άρεσε, άλλωστε μετά από δύο μήνες αυτός λιποτάκτησε. Η δε Εσμά νοσταλγούσε τις μέρες που έμπαινε με το μπικίνι της στην θάλασσα και έπινε καφέ με φίλες και φίλους.

Δίχως να δυσκολευτούν απέδρασαν προς την Τουρκία. Τώρα βρίσκονται μεταξύ των Σύριων και μαθαίνουν τουρκικά και αγγλικά. Κρύβουν από όλους πως κάποτε ήταν μέλη της ISIS.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/428445/3_ISiD_gelininin_itiraflari.html

22/11/2015

Previous Article

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ASELSAN ΜΕ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Next Article

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.