Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ¨….

No Comments Share:

¨Ή υπακούτε σε εμάς ή πεθαίνετε¨

fft81_mf2018892

Η Οργάνωση Ισλαμικό Κράτος Ιράκ-Δαμασκού (IŞİD) που αποκόπηκε από την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει στους χριστιανούς που ζούνε στην πόλη Ράκκα που έχει καταλάβει η οργάνωση από πέρσι.

Η IŞİD που συλλέγει ¨φόρους¨ από τους χριστιανούς, ανακοίνωσε πως θα επιβάλει κάποιους θρησκευτικούς περιορισμούς, υποσχόμενη πως αυτοί οι οποίοι στην καθημερινή τους ζωή εφαρμόσουν αυτήν την ¨λίστα των συνθηκών¨ θα προστατευτούνε, ενώ απείλησε με θάνατο όσους δεν τις εφαρμόσουν. Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε φιλο-τζιχάντ ιστοσελίδα χρησιμοποιείται ο όρος ¨zimmi¨(μη μουσουλμάνοι που μένουν σε ισλαμικές χώρες) και αναφέρεται πως ¨Οι χριστιανοί θα δώσουν 14 γραμμάρια καθαρό χρυσάφι ως έναντι για το δίχτυ ασφαλείας που τους παρέχεται¨. Η οργάνωση απαγόρευσε επίσης ανανεώσεις και επισκευές σε εκκλησίες, την χρήση του σταυρού και οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού συμβόλου εκτός της εκκλησίας, το χτύπημα της καμπάνας, όπως και όλες τις προσευχές και λατρείες σε δημόσιο χώρο. Η IŞİD διέταξε επίσης πως οι χριστιανοί δεν θα φέρουν όπλα.

¨ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ¨

Στην ανακοίνωση της IŞİD αναφέρεται πως σε συνάντηση που έγινε με 20 χριστιανούς ηγέτες, οι όροι αυτοί έγιναν δεκτοί και αναγράφεται πως ¨Προσφέραμε στους χριστιανούς εκπροσώπους τρεις επιλογές : «Ή θα γίνετε μουσουλμάνοι, ή θα αποδεχτείτε τους κανόνες της IŞİD ή αν αρνηθείτε την κυριαρχία της θα αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο να σας σκοτώσουν». Είπαμε στους χριστιανούς ηγέτες πως σε περίπτωση που απορρίψουν αυτούς τους όρους θα καθίσταντο νόμιμοι στόχοι και πλέον θα αντιμετώπιζαν το σπαθί της IŞİD¨

Όταν τον Μάρτιο του 2011 ξέσπασε η κρίση στην Συρία από τα 300.000 άτομα που ζούσαν στην πόλη, κάτι λιγότερο από το 1% ήταν χριστιανοί. Αλλά ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της IŞİD που έκαψαν εκκλησίες και της κατάληψης της πόλης μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τον στρατό, οι περισσότεροι χριστιανοί εγκατέλειψαν την Ράκκα.

ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

Σε ανακοίνωση που έκανε τον Ιανουάριο η IŞİD, ανακοίνωσε πως περιορίζονται οι προσωπικές ελευθερίες του λαού της Ράκκα. Η IŞİD απαγόρευσε το παίξιμο και άκουσμα μουσικής σε δημόσιους χώρους, το κρέμασμα φωτογραφιών με ανθρώπους σε βιτρίνες μαγαζιών και την πώληση τσιγάρων και ναργιλέ. Επίσης υποχρέωσε τις μεν γυναίκες να φορούνε ρούχα που σκεπάζουν εντελώς το πρόσωπο τους και τους άντρες να πηγαίνουν την Παρασκευή στο τζαμί.

αρχείο λήψης

Είχε αναφερθεί πως ¨το παίξιμο μουσικού οργάνου και η ερμηνεία τραγουδιού απομακρύνουν από την μνήμη του ανθρώπου τον Αλλάχ και το Κοράνι¨.

Εφ. Ραντικάλ 27/2/2014

Previous Article

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ 17/12

Next Article

TON ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΧΗΜΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *