Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο του Ιρανού ΥΠΕΞ που θα πήγαινε στον ΟΗΕ

No Comments Share:

Ιρανός ΥΠΕΞ: Του απαγορεύτηκε η είσοδος στις ΗΠΑ για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, δεν μπορεί να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 9 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη, καθώς οι ΗΠΑ δεν του επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα.
Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, και έτσι του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα με αφορμή τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το «Foreign Policy», μια διπλωματική πηγή στην Ουάσινγκτον ανέφερε ότι ένας αξιωματούχος της διοίκησης Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τη Δευτέρα (06/01), και του είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επέτρεπαν την είσοδο του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ στη χώρα.

Νωρίτερα, μια διπλωματική πηγή υποστήριξε ότι η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ δεν είχε κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με το καθεστώς της βίζας του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ σχεδίαζε να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 9 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη, σχετικά με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.

………….

Sputnik  7/1/2020

Previous Article

Φοβήθηκε από το αδέσποτο σκυλί, βγήκε στον δρόμο….

Next Article

Άφιξη Τούρκων ειδικών στην αεράμυνα στην Λιβύη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *