Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΑΛΑΛ ΚΑΙ ΚΟΣΕΡ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

0 σχόλια Share:

Απαγόρευση στο Βέλγιο που προκάλεσε αντιδράσεις από μουσουλμάνους και Εβραίους

Μετά από ψηφοφορία στην Βαλoνία την μεγαλύτερη περιοχή του Βελγίου, απαγορεύτηκε το σφάξιμο των ζώων χωρίς αναισθησία όπως και το σφάξιμο τύπου κοσέρ.

Σε ολόκληρη την περιοχή της Βαλoνίας, ο τρόπος σφαξίματος άνευ αναισθησίας που στο Ισλάμ είναι γνωστός ως χαλάλ και στην εβραϊκή πίστη ως κοσέρ, απαγορεύτηκε από την 1/9/2019  και μετά. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από την επιτροπή περιβάλλοντος του περιφερειακού κοινοβουλίου Βαλονίας και η λογική ήταν πως το κόψιμο του λαιμού του ζώου και η επακόλουθη αιμορραγία, προκαλεί ακόμη περισσότερο πόνο στο ζώο.

Παρόμοια ρύθμιση απαγόρευσης των χαλάλ και κοσέρ κατατέθηκε και στην περιοχή των Φλαμανδών, από ακτιβιστές που είναι ενάντιοι σε αυτόν τον τρόπο σφαγής. Εάν ψηφιστεί αυτή η πρόταση, σε δύο από τις τρεις περιφέρειες θα απαγορευτεί το σφάξιμο των ζώων άνευ αναισθησίας.

Αντιδράσεις από μουσουλμάνους του Βελγίου
Θρησκευτικές επιτροπές μουσουλμάνων που ζούνε στο Βέλγιο ανέφεραν πως είναι ενάντιοι στο σφάξιμο με αναισθησία. Σε δήλωση που έκανε η ηγεσία της κοινότητας Μουσουλμάνων Βελγίου, αναφέρεται πως ¨Οι μουσουλμάνοι ανησυχούν πως δεν θα μπορούνε να φάνε τρόφιμα χαλάλ που είναι σύμφωνα με την θρησκεία τους¨.

Εβραϊκό κογκρέσο: Η μεγαλύτερη επίθεση από την εποχή της ναζιστικής κατοχής
Το Εβραϊκό Κογκρέσο Ευρώπης κατήγγειλε έντονα την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την ως σκάνδαλο. Ο πρόεδρος του ο Μοσέ Καντόρ δήλωσε:  H απόφαση αυτή που ελήφθη στην καρδιά της Ευρώπης και στο κέντρο της Ε.Ε. , εκπέμπει το τρομερό μήνυμα πως οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι στην ήπειρο αυτή.  Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίθεση στα θρησκευτικά δικαιώματα των Εβραίων που έχει γίνει από την εποχή της ναζιστικής κατοχής του Βελγίου.¨
Το άνευ αναισθησίας σφάξιμο ζώων έχουν απαγορεύσει επίσης η Δανία, η Ελβετία και η Νέα Ζηλανδία.

http://www.dha.com.tr/belcikada-helal-ve-koser-et-kesimi-yasaklandi_1504794.html

8/5/2017

Previous Article

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΑΣΟΛΙΑ !

Next Article

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ¨ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *