Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ διεξάγουν έρευνα κατά του Χαφτάρ….

0 σχόλια Share:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (δεξιά) με τον επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, Φαγέζ Σαράζ, το περασμένο Σάββατο, στην Κωνσταντινούπολη. (Φωτ. A.P.)

O έλεγχος των πετρελαϊκών εξαγωγών εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα στη Λιβύη, καθώς η Ουάσιγκτον απειλεί να επιβάλει κυρώσεις στον στρατηγό Χαφτάρ εξαιτίας της άρνησής του να αποκαταστήσει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το Πεντάγωνο ερευνά τις βαθιές σχέσεις του πολεμάρχου με τους μισθοφόρους της ομάδας Βάγκνερ, που έχει δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση. Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα εκτιμά ότι ο Χαφτάρ θα μπορούσε να τιμωρηθεί με κυρώσεις, αφού εκτιμάται ότι η άρνησή του να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές «μαύρου χρυσού» συνδέεται με την επιρροή της Μόσχας. «Αρχικά, ο πολέμαρχος είχε επιτρέψει να ανοίξουν πάλι τα τερματικά λιμάνια, αλλά άλλαξε γνώμη όταν οι μαχητές της ομάδας Βάγκνερ μετέβησαν στο Ες Σιντέρ», σχολίασε το δημοσίευμα.

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ τον απειλεί με κυρώσεις, επειδή «συμπεριφέρεται αλόγιστα και δεν επιδεικνύει ευελιξία». Υπενθυμίζεται ότι ο Χαφτάρ διαθέτει μια φάρμα αξίας 185.000 δολαρίων και μια κατοικία 364.000 δολαρίων στη Βιρτζίνια, γεγονός που τον καθιστά ευάλωτο σε κυρώσεις εκ μέρους των ΗΠΑ. Η διοίκηση της χώρας είχε καταγγείλει την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάζοντας μάλιστα και φωτογραφίες από δορυφόρους ως απόδειξη, ότι η Μόσχα ανεφοδιάζει με αεροσκάφη Ιλιούσιν (Ιl-76) την ομάδα Βάγκνερ.

………….

Kathimerini 28/7/2020

Σχ. : Φυσικά η Τουρκιά τα κάνει όλα νόμιμα εκεί και δεν διεξάγεται καμία έρευνα σε βάρος της…

Καλά αυτό με τα περιουσιακά στοιχεία του Χαφτάρ που γράφει η εφημερίδα, είναι (για να το πούμε ευγενικά) πολύ άστοχο…

Previous Article

Κουρδική Ομάδα Αντιποίνων: “Εμείς χτυπήσαμε το λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες”

Next Article

Πατριαρχείο : ¨Κατόπιν σχετικῆς ἀνακοινώσεως τοῦ Ἐξοχωτάτου κυρίου Προέδρου τῆς Τουρκικῆς Δημοκρατίας¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *