Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Όχι σε νικάμπ και μπούρκα ψήφισαν οι Ελβετοί !

1 Comment Share:

Ιωάννης Καράγιωργας

Οι Ελβετοί ψήφισαν και αποφάσισαν την απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου στους δημόσιους και υπαίθριους χώρους, κάτι που περιλαμβάνει μπούρκα και νικάμπ.

Το «ναι» στην απαγόρευση έλαβε 52,5% έναντι 47,5% του «όχι» και είναι η πρώτη φορά μετά το 2014 που εγκρίνεται δημοψήφισμα σε αίτημα που ξεκίνησε από πολίτες.

Η απαγόρευση εξαιρεί την κάλυψη προσώπου λόγω υγείας, κλίματος και ασφάλειας.

«Νικάμπ και μπούρκα δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία. Είναι πολιτικό εργαλείο που συμβολίζει τον ηθελημένο διαχωρισμό των συντηρητικών μουσουλμανικών κοινωνιών από τις δυτικές ενώ αποτελεί σύμβολο κατωτερότητας» λέει η Μπάρμπαρα Στέινεμαν, μέλος του Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος.

Δημοψήφισμα απευθείας από τον ελβετικό λαό διεξάγεται με τη συλλογή 100.000 υπογραφών και είναι μόλις η 23η φορά σε 130 χρόνια που λαμβάνει έγκριση μία λαϊκή πρωτοβουλία.

«Υποστηρίζω την ελευθερία όλων εφόσον δεν υπάρχει ζήτημα ασφαλείας και προβολής του προσώπου στις αρχές. Είπα όχι στο δημοψήφισμα» λέει μία κάτοικος.

Οι επικριτές της απαγόρευσης κάνουν λόγο για κάτι που θα ενισχύσει το αντι-μουσουλμανικό αίσθημα, τη στιγμή που στην Ελβετία είναι ελάχιστες οι γυναίκες που φορούν μπούρκα.

gr.euronews.com   7/3/2021

Σχ. : Εδώ φυσικά στην Ελλάδα δεν μας ρωτάνε για τίποτε !  Άλλωστε και όταν μας ρώτησαν το 2016, πάλι έκαναν το αντίθετο από αυτό που ψηφίσαμε !  

 

Previous Article

¨Αναλυτής¨ : ¨Στην Ελλάδα σκέφτονται την Μεγάλη Ιδέα, την ΕΝΩΣΗ και την βυζαντινή αυτοκρατορία¨ !

Next Article

Μπαμπατζάν προς καθεστώς Ερντογάν: ¨Δολοφονήσατε τον νόμο¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *