Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΠΟΥΡΚΑ

No Comments Share:

Στην Γαλλία δεν επέτρεψαν σε γυναίκα με μπούρκα να παρακολουθήσει όπερα

201020141033346039167_2

Πολίτης από χώρα του Κόλπου που είχε αγοράσει εισιτήρια στις πρώτες θέσεις για την όπερα ¨Τραβιάτα¨στο Παρίσι, δεν μπόρεσε να την παρακολουθήσει μέχρι το τέλος. Σύμφωνα με την είδηση στο Ντερ Σπίγκελ το περιστατικό συνέβη αρχές Οκτωβρίου και σε αυτό καλλιτέχνες της όπερας στο διάλλειμα ενημέρωσαν την διοίκηση του θεάτρου, για την θεατή που φορούσε μπούρκα.

Οι καλλιτέχνες ενημέρωσαν πως για όσο αυτή παραμένει στην αίθουσα, αυτοί δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν την παράσταση και ζήτησαν την αποχώρηση της. Μετά από αυτό η διοίκηση της όπερας ζήτησε από την γυναίκα ή να ανοίξει την μπούρκα ή να αποχωρήσει από την αίθουσα. Οι Άραβες τουρίστες αντιδρώντας βγήκαν από την αίθουσα.

Το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού προς αποφυγήν νέων περιστατικών, έστειλε εγκύκλιο σχετικά με την απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσια μέρη όπως όπερες, θέατρα και μουσεία. Στην Γαλλία από το 2011 και εντεύθεν εφαρμόζεται απαγόρευση για την μπούρκα. Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με απόφαση που πήρε τον Ιούλιο, έκρινε πως η απαγόρευση της μπούρκας δεν αποτελεί παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος και ελευθερίας γνώμης και δικαίωσε την σχετική απαγόρευση.

DHA  20/10/2014

Previous Article

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΣ …

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΟΚΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *