Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

No Comments Share:

Τζο Μπάιντεν : Ο Ερντογάν μου είπε ¨είχατε δίκιο¨

041020140956198173197

 

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαϊντεν δήλωσε πως πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενδυνάμωση της ΙΚΙΛ, έπαιξαν οι χώρες-σύμμαχοι της ΙΚΙΛ και ανέφερε πως αυτές ήταν οι Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ.

Ο Μπαϊντεν μιλώντας στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, υποστήριξε πως οι χώρες αυτές με σκοπό να ανατρέψουν τον Άσαντ, πλημμύρισαν με χρήματα και πυρομαχικά την ΙΚΙΛ, η οποία τώρα σπέρνει τον τρόμο σε Ιράκ και Συρία. Ο Μπάιντεν στην ομιλία του είπε πως ¨Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ΗΠΑ στην Συρία ήταν οι σύμμαχοι της¨. Ο Μπαϊντεν μιλώντας στο Ινστιτούτο Πολιτικής Τζων. Φ. Κέννεντι του Χάρβαρντ, δήλωσε : ¨ Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ, ήταν τόσο αποφασισμένες να ανατρέψουν τον Άσαντ που υπό κάποια έννοια έδωσαν το σύνθημα για τον πόλεμο Αλεβιτών-Σουνιτών. Πλημμύρισαν με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και πολλούς τόνους με όπλα οποιονδήποτε πολεμούσε κατά του Άσαντ. Δεν μπορέσαμε να τους πείσουμε να μην στηρίζουν αυτές τις ομάδες¨.

Ο Μπαϊντεν με αυτά τα λόγοι έβγαλε τις ΗΠΑ από το θέμα της έναρξης του εμφύλιου πολέμου στην Συρία και υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Ομπάμα. Ο Μπάιντεν ερωτώμενος ¨Αν έγκαιρα στηρίζονταν μετριοπαθής αντιπολίτευση στην Συρία μήπως δεν θα εμφανιζόταν η ΙΚΙΛ ; ¨απάντησε πως αυτή η σκέψη δεν είναι έγκυρη, πως η διστακτική προσέγγιση των ΗΠΑ απέναντι στις λεγόμενες μετριοπαθείς ομάδες ήταν μια σωστή πολιτική και ότι χώρες όπως η Τουρκία που ενίσχυσαν αυτές τις ομάδες άνοιξαν τον δρόμο για την εμφάνιση και ανάπτυξη αυτού του προβλήματος. Ο Μπαϊντεν υποστήριξε πως στην Συρία δεν υπάρχει μετριοπαθής αντιπολίτευση και είπε : ¨Το μεγαλύτερο θέμα στην περιοχή ήταν οι δικοί μας σύμμαχοι. Οι Τούρκοι φίλοι μας και ο Ερντογάν που έχω περάσει αρκετό καιρό μαζί του και έχω καλή σχέση. Σαουδάραβες, Η.Α.Ε. κ.α. τι έκαμναν ; Ήταν τόσο αποφασισμένες να ανατρέψουν τον Άσαντ που υπό κάποια έννοια έδωσαν το σύνθημα για τον πόλεμο Αλεβιτών-Σουνιτών. Πλημμύρισαν με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και πολλούς τόνους με όπλα οποιονδήποτε πολεμούσε κατά του Άσαντ. Αλλά αυτοί που τάιζαν ήταν τα μέλη των Ελ Νούσρα, Αλ Κάιντα και τζιχαντιστές που ερχόταν από διάφορα μέρη του κόσμου. Πιστεύετε μήπως πως τα παραφουσκώνω ; Ρίξτε μια ματιά, που πήγαν όλοι αυτοί¨.

Ο Μπάιντεν περιέγραψε πως κάποτε όλοι αναγκάζονται να ξυπνήσουν και είπε : ¨Η ευρισκόμενη στο Ιράκ Αλ Κάιντα και η ΙΚΙΛ που εμφανίστηκε εκεί, βρήκε κενό χώρο στην Συρία. Συνεργάστηκε με την Ελ Νούσρα που την έχουμε ανακηρύξει τρομοκρατική οργάνωση. Δεν μπορέσαμε όμως να πείσουμε τους συμμάχους μας να μην τις στηρίζουν. Τι συνέβη ; Τώρα ξαφνικά αντιλήφθησαν τι συμβαίνει.

…………….

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Ερντογάν που είναι παλιός μου φίλος μου είπε πως ¨Είχατε δίκιο εσείς. Εμείς κάναμε τα στραβά μάτια στο πέρασμα πολλών ατόμων από τα σύνορα¨ και τώρα προσπαθούνε να κλείσουν τα σύνορα

………………

DHA 3/10/2014

Σχ : Θα μπορούσε βέβαια κανείς να πει στον Μπάιντεν το εξής : ¨Και που τα ξέρατε όλα αυτά τι κάνατε ; Με ποια λογική επιβάλετε κυρώσεις στην Ρωσία που βοηθά τους ομογενείς της στην Ουκρανία και ταυτόχρονα διατηρείτε φιλίες με όλους αυτούς που εσείς ομολογείτε πως στήριζαν τρομοκρατικές οργανώσεις ; ¨.  Γιατί δεν επιβάλλετε και σε αυτούς κυρώσεις ; ¨

Previous Article

TA ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Next Article

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛΙΡΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *