Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αυστριακός πρωθυπουργός : ¨Για τους Αφγανούς είναι καλύτερα οι γειτονικές στο Αφγανιστάν χώρες και η Τουρκία¨

No Comments Share:

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Κούρτς στην εφημερίδα Βild, ανέφερε ότι για τους Αφγανούς πρόσφυγες, “Γειτονικές χώρες, η Τουρκία ή και ασφαλείς περιοχές του Αφγανιστάν θα είναι πιο κατάλληλο μέρος “.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η έκδοση της deutsche welle-τουρκικά, ο Κουρτς δήλωσε πως “Αν οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να διαφύγουν, τότε αντί να έρχονται σε Αυστρία Γερμανία η Σουηδία, πιστεύω πως σίγουρα είναι πιο σωστό να πηγαίνουν σε γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία ή σε ασφαλείς περιοχές του Αφγανιστάν.”

Ο πρωθυπουργός της Αυστρίας δήλωσε ότι αν δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των προσφύγων στις χώρες από πού ήρθαν, τότε πρέπει να δημιουργηθεί η η δυνατότητα επιστροφής σε χώρες εκτός της ΕΕ.

Ανέφερε πως η κατάσταση εκεί είναι δραματική για τους ανθρώπους αυτό θα οδηγήσει σε μεταναστευτικές ροές και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα στο Αφγανιστάν δεν μπορούν να επιλυθούν με τη μαζική αποδοχή προσφύγων από τη Γερμανία και την Αυστρία όπως έγινε το 2015.
……
Ο Κυρτς είπε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη στάση της απέλασης αυτόν που η αίτηση τους για άσυλο απορρίπτεται στο Αφγανιστάν και ότι η επέκταση των περιοχών υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν δεν θα το εμποδίσει αυτό.

Ο κουρτς ανέφερε ότι ανησυχεί για την αύξηση των βίαιων εγκλημάτων με την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έρχονται από το Αφγανιστάν Και δήλωσε : πρέπει να δείτε τις στατιστικές. Οι περισσότερες από τις φρικαλεότητες που συνέβησαν εδώ στο παρελθόν δεν υπήρχαν. Σε ορισμένες ομάδες οι αριθμοί είναι πολύ σαφείς, για παράδειγμα στην συχνότητα της σεξουαλικής βίας σε βάρος των γυναικών”.
…..
Ο Κουρτς θύμισε πως τον Ιούνιο στην Βιέννη ένα κορίτσι 13 ετών  απήχθη από Αφγανούς άντρες, που της έδωσαν ναρκωτικά, την εκμεταλλεύτηκαν και την σκότωσαν.
…..
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/avusturyadan-turkiyedeki-afgan-siginmacilara-iliskin-aciklama-1855286

26/7/2021

Previous Article

Nόμος για την απαγόρευση πώλησης τουρκικών προϊόντων (Δυστυχώς όχι σε Ελλάδα)

Next Article

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων : ¨Τεράστια αύξηση των μεταναστευτικών ροών ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *