Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δημοσκόπηση: ¨Το 80% των Αρμενίων έχουν θετική γνώμη για τη Ρωσία¨

No Comments Share:

……………

Πάνω από το 80% των Αρμενίων έχουν θετική γνώμη για τη Ρωσία και τη βλέπουν ως σύμμαχο της χώρας τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία MPG για λογαριασμό του Radio Sputnik, μια εβδομάδα μετά τη συμφωνία για εκεχειρία με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για εκεχειρία στην αμφισβητούμενη περιοχή μετά από ενάμιση μήνα εχθροπραξιών. Με τη συμφωνία το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί τις περιοχές που κατέλαβε κατά τις συγκρούσεις, ενώ η Ρωσία αναπτύσσει ειρηνευτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της εκεχειρίας και για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 83,8% των Αρμένιων πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν θετική γνώμη για τη Ρωσία, ενώ μόνο το 9,4% αρνητικό.

Επίσης, 6,8% δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

Κατά την ίδια έρευνα, η Ρωσία βρίσκεται στην κορυφή των χωρών που οι Αρμένιοι θεωρούν φιλικές με ποσοστό 62,3%.

Ακολουθούν η Γαλλία με 39,9%, το Ιράν 6,4%, οι ΗΠΑ 5,8%, η Γερμανία 1,2% και η Γεωργία 0,6%.

Στην ερώτηση εάν θεωρούν τη Ρωσία σύμμαχο της Αρμενίας, το 84,6% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, με το 11,8% να απαντά αρνητικά και ένα 3,6% να είναι αναποφάσιστο.

Όσο για την στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη, η πλειονότητα των Αρμενίων δηλώνει έτοιμη να την δεχθεί από τη Ρωσία σε ποσοστό 79,6%. Το 14,4% των Αρμενίων θα καλωσόριζε βοήθεια από τη Γαλλία, το 6,8% από το Ιράν, το 5% από τις ΗΠΑ και το 0,4% από τη Γερμανία.

………….

Sputnik  19/11/2020

Previous Article

Σκοτώθηκαν Τούρκος συνταγματάρχης και λοχίας στο Β. Ιράκ

Next Article

Υπάλληλος νεκροταφείου αποκαλύπτει τα ψέματα της Τουρκίας σχετικά με την επιδημία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *