Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας στην Τουρκία

0 σχόλια Share:

………….

Στις 12 Ιουλίου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε δήλωση, στην οποία η τουρκική πλευρά όχι μόνο εξέφρασε την άνευ όρων υποστήριξή του στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά στην πραγματικότητα δικαιολογούσε τη χρήση βίας από το Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, ενώ  διέδωσε και  εντελώς ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες.

Αυτή η προκλητική στάση της Τουρκίας και οι αβάσιμες κατηγορίες της εναντίον της Αρμενίας, μαρτυρούν το γεγονός ότι αυτή η χώρα δεν ενεργούσε ως μέλος της Ομάδας του ΟΑΣΕ Μινσκ, αλλά ως εμπλεκόμενη πλευρά στη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτό το γεγονός καθιστά ακόμη πιο αδύνατο για την Τουρκία, να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στα ζητήματα που σχετίζονται με τη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εντός του διεθνούς πλαισίου και ιδίως του πλαισίου του ΟΑΣΕ.

Οι προσπάθειες της Τουρκίας να παρέμβει στις συγκρούσεις στις γειτονικές της περιοχές έχει ήδη υπονομεύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα τους.

Καταδικάζουμε έντονα τις προσπάθειες της Τουρκίας να υποκινήσει την αστάθεια στην περιοχή μας και επιβεβαιώνουμε ότι η Αρμενία θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια για τη διατήρηση και ενίσχυση της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας, ενώ συνεργάζεται στενά με διεθνείς εταίρους προς το σκοπό αυτό.

https://www.mfa.am/en/interviews-articles-and-comments/2020/07/13/MFA_Statement_Turkey/10361

Ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας

13/7/2020

Σχ. : Αν διαβάσει κανείς (παρακάτω) τις σημερινές δηλώσεις Τσαβούσογλου για το θέμα, θα δει πως η Τουρκία έμμεσα αλλά σαφώς απειλεί πως θα εμπλακεί άμεσα στην σύρραξη Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας ! 

Δηλαδή μετά από τις χώρες Κύπρο, Συρία, Λιβύη και Ιράκ, απειλεί να εμπλακεί και σε άλλο μέτωπο ! 

Γείτονας μάλαμα μας έτυχε !…

Τσαβούσογλου: “Η Αρμενία να βάλει μυαλό, είμαστε δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν με όλες μας τις δυνατότητες”…

 

Previous Article

¨Την κάναμε τζαμί την Αγία Σοφία ;;;;;¨

Next Article

Bίντεο-Χτυπάνε με μανία μπουνιές την ψόφια αρκούδα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *