Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πυρπόληση μάρκετ που ανήκει σε Τούρκο στην Γερμανία

No Comments Share:

Τουρκικό σούπερ μάρκετ πυρπολήθηκε στη Γερμανία

Ένα τουρκικό σούπερ μάρκετ πυρπολήθηκε από ένα αγνώστου ταυτότητας άτομο στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (Nordrhein-Westfallen Bundesland). Στον Γκέλζενκιρχεν (Gelsenkirchen) της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας της Γερμανίας, ένα τουρκικό σούπερ μάρκετ στην κυρίως τουρκική γειτονιά πυρπολήθηκε στη μέση της νύχτας από ένα άγνωστο άτομο.

Ο εμπρηστής καταγράφηκε στις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος. Πλάνα από κάμερες ασφαλείας έδειχναν τον εμπρηστή να βάζει φωτιά στο κατάστημα με εύφλεκτη ουσία. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο εμπρηστής το έσκασε μετά το συμβάν και φορούσε μαύρα ρούχα. Κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στο συμβάν, ωστόσο η έκθεση ανέφερε εκτεταμένες υλικές ζημιές. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να συλληφθεί ο εμπρηστής το συντομότερο δυνατόν, ενώ ο Αχμέτ Φαΐκ Νταβάζ -Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας  στο Μύνστερ,  επισκέφθηκε τον ιδιοκτήτη του οποίου το σούπερ μάρκετ κάηκε ως αποτέλεσμα του εμπρησμού και έλαβε πληροφορίες για το συμβάν. Η εισαγγελική υπηρεσία και η αστυνομία έχουν ξεκινήσει ευρεία έρευνα για το συμβάν, με τον εμπρησμό να θεωρείται ρατσιστική επίθεση.

Τα τελευταία χρόνια, έγιναν πολλές απόπειρες εμπρησμού σε τουρκικούς συλλόγους στη Γερμανία

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanyada-turklere-ait-supermarket-kundaklandi-6440164/

19/5/2021

Σχόλιο:  Η ρητορική μίσους, η δυσανεξία στις δημοκρατικές αξίες και κεκτημένα καθώς και η επιθετική πολιτική του Ερντογάν ενάντια σε γειτονικές χώρες δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη  την γερμανική κοινή γνώμη και πλέον εντός της χώρας η τουρκική κοινότητα στοχοποιείται ανοιχτά και δυστυχώς με βίαιο τρόπο. Αυτός ο εμπρησμός έρχεται σαν ένας ακόμη κρίκος στην μακριά αλυσίδα των επιθέσεων εις βάρος των Τούρκων στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η βία δεν αποτελεί απάντηση 

Δημήτρης Ι. Αμανατίδης

Previous Article

Πορεία κατά του Ισραήλ στην Ξάνθη, ¨εγκεκριμένη¨ από τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε

Next Article

¨Ο κόσμος μας ζηλεύει¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *