Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

No Comments Share:

Νεκρός Τούρκος υπαξιωματικός στο Αφγανιστάν
 

5122573afganistantaliban

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης ανακοίνωσε πως οι Τούρκοι υπαξιωματικοί δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτοκτονίας.

Ένας υπαξιωματικός των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων έχασε τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκε ένας άλλος στην επίθεση αυτοκτονίας που εξαπολύθηκε με ένα παγιδευμένο όχημα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.Το όχημα της τουρκικής πρεσβείας στο Καμπούλ βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης που εξαπολύθηκε στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πρεσβείες της Τουρκίας, της Γερμανίας και του Ιράν.

Το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανακοίνωσε πως η επίθεση αυτοκτονίας εξαπολύθηκε με στόχο το όχημα των σωματοφυλάκων του πρέσβη Ισμαήλ Αραμάζ, Ανώτερου Μη Στρατιωτικού Εκπρόσωπου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και ότι έπεσε μάρτυρας ένας από τους Τούρκους υπαξιωματικούς και τραυματίστηκε ένας άλλος.

Δεν έχει γίνει ακόμα μια ανακοίνωση σχετικά με την ταυτότητα των θυμάτων της επίθεσης.

Οι Ταλιμπάν που ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, ισχυρίστηκαν ότι στόχος τους δεν ήταν να σκοτώσουν τους Τούρκους, προσθέτοντας πως στο στόχαστρο της επίθεσης ήταν οι Αμερικανοί.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ ισχυρίστηκε πως στο στόχαστρο της επίθεσης ήταν το όχημα της αμερικανικής πρεσβείας που περνούσε από το δρόμο όπου βρίσκεται η τουρκική πρεσβεία.

Και ένας Αφγανός που περπατούσε στο δρόμο έχασε τη ζωή του στο περιστατικό.

Ο Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου στην ομιλία που απηύθυνε κατά τη συνάντηση των Νομαρχών στην Άνκαρα, καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπολύθηκε στο Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να πέσει μάρτυρας ένας Τούρκος στρατιώτης.

Ο πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα αυτό, είπε:

«Η Τουρκία δεν θα χάσει καθόλου την αποφασιστικότητά της λόγω των επιθέσεων αυτών και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην σταθερότητα και την ευημερία του Αφγανιστάν. Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν η Τουρκία και οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν. Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή και περιμένουμε να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι της άνανδρης αυτής επίθεσης».

TRT 26/2/2015

Previous Article

ΟΖΓΚΕΤΖΑΝ, ΚΙΟΥΜΠΡΑ, ΧΙΟΥΣΝΕ….

Next Article

H ….ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΓΙΠ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *