Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

1L222 Avtobaza

0 σχόλια Share:

Ρωσική τακτική στο αμερικανικό IHA

To RQ-170 που κατέσχεσε το Ιράν, κατέβηκε με ¨ηλεκτρονική παγίδα¨ από σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου

Με βάση την είδηση στην εφημερίδα Rus Vzglad, το Ιράν μπόρεσε και κατέβασε χωρίς ζημιά το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RQ-170 χάρη στον σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου ¨1L222 Avtobaza¨ που έδωσε στις αρχές Νοεμβρίου η Ρωσία στο Ιράν.

Ο κινητός αυτός σταθμός πολέμου, μπορεί χάρη στα ηλεκτρονικά σήματα που εκπέμπει να λύνει τον κωδικό τηλεχειρισμού των εχθρικών αεροπλάνων και να αναλαμβάνει την διοίκηση τους.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην ανακοίνωση που έκαναν την Κυριακή είπαν πως με βάση τις πληροφορίες που έχουν στο ¨κατέβασμα¨ του αεροπλάνου από το Ιράν δεν υπήρξε ούτε χτύπημα, ούτε χρήση ηλεκτρονικής ή ψηφιακής τεχνολογίας. Επανέλαβαν πως υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

 

Η ΡΩΣΙΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

Κάποιοι όμως Αμερικανοί ειδικοί αναφέρουν πως η απόφαση της Ρωσίας που πούλησε προηγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο Ιράν, αύξησε την δυνατότητα του Ιράν να αντιμετωπίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Εκείνη την περίοδο είχε ανακοινωθεί πως η Ρωσία θα πουλούσε στο Ιράν τον σταθμό πληροφοριών IL-222 Avtobaza

¨ΟΥΤΕ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ¨

Στην αρχή υπήρχαν φήμες πως το κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RQ-170 Sentinel βλήθηκε, ενώ αργότερα αναφέρθηκε πως έπεσε σε ¨ηλεκτρονική παγίδα¨. Εντύπωση προκάλεσε ότι στις εικόνες που προβλήθηκαν από την ιρανική τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα, το αεροσκάφος φαίνεται να μην έχει πάθει ούτε την παραμικρή ζημιά.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το αεροπλάνο. Είχε λεχθεί πως το παλιάς τεχνολογίας αεροσκάφος μεταφέρθηκε στην περιοχή για να ανεβάσει κι άλλο την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αμερικάνος ειδικός της τεχνολογίας πληροφοριών είχε ισχυριστεί πως το αεροσκάφος που επέδειξαν οι Ιρανοί είναι ομοίωμα μοντέλου που το ετοίμασαν οι Ιρανοί.

 Ιστοσελίδα Askerhaber  12-12-2011

Previous Article

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ…

Next Article

¨ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *